Krunićeva u Melburn stiže sa titulom!

Srpska teniserka, Aleksandra Krunić, osvojila je titulu na WTA turniru u Sidneju u konkurenciji dublova.  Bravo, Aleks: Titula pred Australijan open! Naša teniserka u društvu svetske "Broj 1" u igri parova nije izgubila ni set u Sidneju, odakle će sa peharom otputovati u Melburn na start 107. "ozi" opena.

Tenis 12.01.2019 | 14:45
Krunićeva u Melburn stiže sa titulom!
Krunićeva je u tandemu sa Čehinjom Katerinom Sinijakovom trijumfovala na poslednjem turniru uoči Australijan opena.

Srpsko-češka kombinacija je do trofeja u Sidneju stigla pobedom nad Japankom Eri Hozumi i Poljakinjom Alisjom Rosolskom sa 6:1, 7:6 (3).

Krunićeva i Sinijakova su osvojile drugi zajednički trofej, prvi posle pet godina i slavlja u Taškentu. 

Takođe, Srpkinji ovo treći trijumf u dubl konkurenciji u karijeri, jedan je osvojila sa Švajcarkinjom Ksenijom Nol. 

Krunićeva će na predstojećem AO biti jedina Srpkinja u glavnom žrebu.

Odlična uvertira za Australijan open!

Aleksandra Krunić (25) i Katerina Sinijakova (22) osvojile su rano jutros u Sidneju titulu u igri parova bez izgubljenog seta.

Srpkinja i Čehinja bile su impresivne na putu ka finalu, kao i u samom finalu - 6:1, 7:6 (7:3) protiv japansko-poljske kombinacije, Eri Hozumi/Alicja Rosolska.

Meč je trajao 87 minuta.

PROTIV KOGA IGRAJU NAŠI U MELBURNU?

U društvu aktuelne "Broj 1" na svetskoj listi dubl teniserki, Aleks je stigla do treće WTA titule u igri parova, posle onih u Rabatu 2016. i Taškentu 2014, kada joj je partnerka takođe bila Sinijakova. 

Jedinu WTA titulu u singlu, teniserka rođena u Moskvi sa prebivalištem u Beogradu osvojila je 2016. u Rosmalenu kada je savladala Kirsten Flipkens rezultatom 6:7 (0:7), 7:5, 6:1.

Ona je u 2019. ušla kao 43. igračica na WTA listi dublova, ali će izvesno načiniti veliki skok sa novih 470 bodova, koje je pratio i ček na 47.545 australijskih dolara namenjen pobedničkom paru.

Kao 39. igračica u singlu, Krunićeva će u 1. kolu Australijan opena igrati protiv vršnjakinje iz Kazahstana, Zarine Dijaz, 98. na WTA listi.

Žreb za dublove još nije održan u Melburnu, tako da ćemo tek saznati protiv koga će naša FED kup reprezentativka igrati na startu.

Ona u karijeri nije prošla prvo kolo singla na Australijan openu, dok je u dublovima igrala drugo kolo.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar