Трострука олимпијска шампионка завршила каријеру!

Трострука олимпијска шампионка у рвању, Саори Јошида, из Јапана саопштила је данас да је завршила каријеру.

Остали спортови 20.01.2019 | 09:30
Трострука олимпијска шампионка завршила каријеру!
"Урадила сам све што, као рвачица, могу и сада је време да нове генерације преузму примат", рекла је 36-годишња Јошида у препуној сали на конференцији за новинаре у Токију.

Јошида је 13. пута узастопно освајала светско првенство, по чему је рекордерка. Она се није такмичила од Олимпијских игара 2016. године у Рио де Жанеиру, где је освојила сребрну медаљу. Јошида је селектор јапанске репрезентације на припремама за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Јошида је 2012. године примила Почасну награду, након што је поправила рекорд легендарног руског рвача Александра Карељина по броју узастопних светских титула. Карељин је освојио три златне олимпијске медаље и девет узастопних светских првенстава измедју 1988. и 1999. године.

Током већег дела каријере Јошида се такмичила у конкуренцији до 55 килограма, али је у Рију први пут учествовала у конкуренцији до 53 килограма, након што је Светска федерација променила тежинске категорије.

Јошида, која је као трогодишњакиња почела да се бави рвањем, рекла је да је била у искушењу да остане да се такмичи и на Играма у Токију.

"После Рија, желела сам да се такмичим у Токију. Отац ми је рекао да је важно знати када треба престати. Знала сам да ћу морати да дам све од себе током припрема како бих се на прави начин такмичила у Токију, а када сам видела колико су мотивисани младји рвачи, знала сам да је сада право време за крај", навела је она.

Јошида ће наставити да тренира младе такмичаре и посветити се својим интересовањима. Она се већ појавила у неколико телевизијских реклама.

"Имам много снова. Желела бих да радим нешто мимо рвања. Желим да потражим своју срећу и наравно да подржим Олимпијске игре у Токију", рекла је Јошида.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар