ФРА: Кикс Лиона, Лил славио у гостима!

Фудбалери Лиона ремизирали су против Ремса на домаћем терену у 20. колу француске Лиге 1.  Лиону само бод, али алал вера за акцију! Траоре спасао тим Бруна Женесија.

Фудбал 11.01.2019 | 23:18
ФРА: Кикс Лиона, Лил славио у гостима!
Фаворизовани Лил је примио први гол на утакмици, а кривац за то био је фудбалер Ремса Чаварија.

Лион је притиснуо госте од самог старта другог полувремена и до изједначујућег гола дошао преко Траореа у 70. минуту. Ипак, домаћин није имао довољно снаге да дође до целог плена и преокрета.

Претходно је Лил изненадио Каен и однео победу на гостујућем терену са 3:1.

Лил је водио 2:0 на полувремену головима Пепеа и Леаа, док је на 3:0 повисио Луиз Араухо у другом минуту судијске надокнаде. Коначан резултат поставио је Нинга два минута касније.

Ремијем је Лион завршио 2018. годину, на исти начин започео је 2019. После победе у Купу Француске и елиминацији из Лига купа пре три дана, чета Бруна Женесија одиграла је само 1:1 код куће против Ремса. 

Овом резултату посебно се радују у Сент Етјену и Монпељеу, пошто ће та два тима сутра у случају победа сустићи на табели некада седмоструког узастопног првака Француске. Занимљиво да је Ремс, екипа из средине табеле која слови за тим што доста лоше пролази на гостовањима - само једна победа ван свог стадиона од августа и свега шест погодака на страни, а то је други најлошији учинак у лиги - успела чак доста дуго да води у Лиону и буде практично надомак сва три бода. 

Да тако не буде побринуо се одлични Бертранд Траоре. Некадашњи играч Челсија и Ајакса у 70. минуту реализовао је најлепшу акцију на утакмици, комбинацију из модерних фудбалских уџебеника, којом је Лион некако успео да се спасе пораза. Претходно је на истеку пола сата игре Пабло Чаварија донео предност Ремсу...

Домаћи јесу имали много више лопту у поседу и више нападали, али нису успели да све то материјализују.Женесио је почео са својом ударном и најбољом нападачком тројком: Депај, Траоре, Фекир. Није вредело. Набил Фекир био је доста слаб, остао је у свлачионици после првог дела, а ни улазак Мусе Дембелеау 62. минуту није много променио слику на терену. Напади, напади, међутим углавном јалови. И Ремс је издржао.   

Занимљиво да Лиону сада следе три неугодна гостовања и то везана. Прво Тулуз, онда Сент Етјен и мали дербим, па Амијен. После свега тога у госте им долази Пари Сен Жермен...    

Лига 1, 20. коло:

Каен – Лил 1:3 (0:2)
Лион – Ремс 1:1 (0:1)

субота:

17.00 Амијен – ПСЖ
20.00 Генган – Сент Етјен
20.00 Ница – Бордо

Одложено Ним – Анже

недеља:

15.00 Нант – Рен
17.00 Дижон – Монпеље
17.00 Тулуз – Стразбур
21.00 Марсеј – Монако

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар