FRA: Kiks Liona, Lil slavio u gostima!

Fudbaleri Liona remizirali su protiv Remsa na domaćem terenu u 20. kolu francuske Lige 1.  Lionu samo bod, ali alal vera za akciju! Traore spasao tim Bruna Ženesija.

Fudbal 11.01.2019 | 23:18
FRA: Kiks Liona, Lil slavio u gostima!
Favorizovani Lil je primio prvi gol na utakmici, a krivac za to bio je fudbaler Remsa Čavarija.

Lion je pritisnuo goste od samog starta drugog poluvremena i do izjednačujućeg gola došao preko Traorea u 70. minutu. Ipak, domaćin nije imao dovoljno snage da dođe do celog plena i preokreta.

Prethodno je Lil iznenadio Kaen i odneo pobedu na gostujućem terenu sa 3:1.

Lil je vodio 2:0 na poluvremenu golovima Pepea i Leaa, dok je na 3:0 povisio Luiz Arauho u drugom minutu sudijske nadoknade. Konačan rezultat postavio je Ninga dva minuta kasnije.

Remijem je Lion završio 2018. godinu, na isti način započeo je 2019. Posle pobede u Kupu Francuske i eliminaciji iz Liga kupa pre tri dana, četa Bruna Ženesija odigrala je samo 1:1 kod kuće protiv Remsa. 

Ovom rezultatu posebno se raduju u Sent Etjenu i Monpeljeu, pošto će ta dva tima sutra u slučaju pobeda sustići na tabeli nekada sedmostrukog uzastopnog prvaka Francuske. Zanimljivo da je Rems, ekipa iz sredine tabele koja slovi za tim što dosta loše prolazi na gostovanjima - samo jedna pobeda van svog stadiona od avgusta i svega šest pogodaka na strani, a to je drugi najlošiji učinak u ligi - uspela čak dosta dugo da vodi u Lionu i bude praktično nadomak sva tri boda. 

Da tako ne bude pobrinuo se odlični Bertrand Traore. Nekadašnji igrač Čelsija i Ajaksa u 70. minutu realizovao je najlepšu akciju na utakmici, kombinaciju iz modernih fudbalskih udžebenika, kojom je Lion nekako uspeo da se spase poraza. Prethodno je na isteku pola sata igre Pablo Čavarija doneo prednost Remsu...

Domaći jesu imali mnogo više loptu u posedu i više napadali, ali nisu uspeli da sve to materijalizuju.Ženesio je počeo sa svojom udarnom i najboljom napadačkom trojkom: Depaj, Traore, Fekir. Nije vredelo. Nabil Fekir bio je dosta slab, ostao je u svlačionici posle prvog dela, a ni ulazak Muse Dembeleau 62. minutu nije mnogo promenio sliku na terenu. Napadi, napadi, međutim uglavnom jalovi. I Rems je izdržao.   

Zanimljivo da Lionu sada slede tri neugodna gostovanja i to vezana. Prvo Tuluz, onda Sent Etjen i mali derbim, pa Amijen. Posle svega toga u goste im dolazi Pari Sen Žermen...    

Liga 1, 20. kolo:

Kaen – Lil 1:3 (0:2)
Lion – Rems 1:1 (0:1)

subota:

17.00 Amijen – PSŽ
20.00 Gengan – Sent Etjen
20.00 Nica – Bordo

Odloženo Nim – Anže

nedelja:

15.00 Nant – Ren
17.00 Dižon – Monpelje
17.00 Tuluz – Strazbur
21.00 Marsej – Monako

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar