Званично: Севиља пазарила Ел Хададија за 1.000.000 евра!

Сјајан посао Андалужана. . .

Фудбал 13.01.2019 | 17:00
Званично: Севиља пазарила Ел Хададија за 1.000.000 евра!
Какав дан за навијаче Севиље. Челници њиховог клуба завршили су два велика посла у размаку од само неколико сати и озваничили их. После талентованог штопера Ајакса Максимилијана Вебера, нови члан клуба са Санчез Писхуана постао је нападач Барселоне Мунир Ел Хадади (23).

Момак који је поникао у Ла Масији дуго је чекао на праву шансу у свом матичном клубу. Играо на позајмицама у Алавесу и Валенсији, напослетку се вратио на Ноу Камп, да би овог јануара решио да коначно каже збогом Блауграни и пресели се у тим у коме ће лакше изборити место у стартних 11. С обзиром да је Ел Хададију актуелни уговор истицао кроз шест месеци, Севиља је Барси платила симболичну цифру на име обештећења - 1.050.000 евра. 

Мунир Ел Хадади био је на мети Роме последњих месеци, али Севиља је очито била бржа и конкретнија и за мале паре добила играча који има сасвим пристојну тржишну вредност - око 12.000.000 евра.  

Момак који је забележио један наступ за сениорску репрезнетацију Шпаније укупно је одиграо 56 утакмица за Барсу, постигао 12 и наместио 11 голова. 

"Барселона обавештава јавност да је постигла споразум са Севиљом око трансфера Мунира Ел Хададија. Клуб жели да се захвали Муниру за сву његову посвећеност и преданост Барселони и жели му све најбоље у будућности у дресу Севиље", стоји у саопштењу Каталонаца. 

Ел Хадади је са Барсом два пута био шампион Шпаније, узео је два Купа краља, Лигу шампиона, ФИФА Светско клупско првенство, УЕФА Суперкуп, два шпанска Суперкупа. Неко толико трофеја не узме за целу каријеру. А Муниру су тек 23...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар