Zvanično: Sevilja pazarila El Hadadija za 1.000.000 evra!

Sjajan posao Andalužana. . .

Fudbal 13.01.2019 | 17:00
Zvanično: Sevilja pazarila El Hadadija za 1.000.000 evra!
Kakav dan za navijače Sevilje. Čelnici njihovog kluba završili su dva velika posla u razmaku od samo nekoliko sati i ozvaničili ih. Posle talentovanog štopera Ajaksa Maksimilijana Vebera, novi član kluba sa Sančez Pishuana postao je napadač Barselone Munir El Hadadi (23).

Momak koji je ponikao u La Masiji dugo je čekao na pravu šansu u svom matičnom klubu. Igrao na pozajmicama u Alavesu i Valensiji, naposletku se vratio na Nou Kamp, da bi ovog januara rešio da konačno kaže zbogom Blaugrani i preseli se u tim u kome će lakše izboriti mesto u startnih 11. S obzirom da je El Hadadiju aktuelni ugovor isticao kroz šest meseci, Sevilja je Barsi platila simboličnu cifru na ime obeštećenja - 1.050.000 evra. 

Munir El Hadadi bio je na meti Rome poslednjih meseci, ali Sevilja je očito bila brža i konkretnija i za male pare dobila igrača koji ima sasvim pristojnu tržišnu vrednost - oko 12.000.000 evra.  

Momak koji je zabeležio jedan nastup za seniorsku repreznetaciju Španije ukupno je odigrao 56 utakmica za Barsu, postigao 12 i namestio 11 golova. 

"Barselona obaveštava javnost da je postigla sporazum sa Seviljom oko transfera Munira El Hadadija. Klub želi da se zahvali Muniru za svu njegovu posvećenost i predanost Barseloni i želi mu sve najbolje u budućnosti u dresu Sevilje", stoji u saopštenju Katalonaca. 

El Hadadi je sa Barsom dva puta bio šampion Španije, uzeo je dva Kupa kralja, Ligu šampiona, FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, dva španska Superkupa. Neko toliko trofeja ne uzme za celu karijeru. A Muniru su tek 23...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar