Звездина идеја је Котник!

Ако Борјан оде, једна од опција на Маракани је голман Паниониоса.

Фудбал 13.01.2019 | 19:00
Звездина идеја је Котник!
Словенија се последњих година показала као најбољи извозник голмана, а један из те школе лако би могао да настави каријеру у Србији. Ради се о Матицу Котнику, 28-годишњем голману грчког Паниониоса и једном од најбољих чувара мреже у земљи Хелена, за којег се интересује и Црвена звезда.

Словеначки портал Екипа 24 објавио је да се шампион Србије занима за некадашњег голмана Дравограда, Цеља и Дравиње, али само као за замену за Милана Борјана уколико овај одлучи да напусти Београд до краја зимског прелазног рока.

Исти извор наводи и да је Матиц Котник, који нема ниједан наступ за сениорску репрезентацију Словеније, жеља и Олимпијакоса, такође као замена уколико са Караискакија оде један од голмана Андреас Јанотис.

Међутим, нису само београдски и атински црвено-бели у игри за његов потпис. Последњих дана Матиц Котниксе нашао на мети немачког Инголштата, затим енглеских тимова Борнмута, Рединга и Брентфорда, као и шпанског Еибара и кипарског Аполона и три америчка МЛС лигаша.

Сви они мораће да задовоље услове који им поставе голман и његови заступници. Иако је процењен на око 750.000 евра тешко да ће Паниониос пристати на мање обештећење пошто има са Котником валидан уговор до јуна 2020. године.

Иначе, Матиц Котник је бранио сасвим добро током јесени у Грчкој, а на 12 утакмица успео је шест пута да сачува мрежу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар