СП - Перуничић: Да извучемо најбоље из ремија!

"Имали смо добијену утакмицу, а на крају смо могли да је изгубимо. Ово је све процес сазревања", поручио селектор Србије после ремија против Русије на старту СП.

Остали спортови 12.01.2019 | 11:00
СП - Перуничић: Да извучемо најбоље из ремија!
Рукометаши Србије одиграли су први меч на Светском првенству у Берлину против Русије и завршили га нерешеним резултатом - 30:30.

Србија је била на ивици пораза, потом је имала шансу да победи, али сун а крају освојили бод.

Селектор Србије Ненад Перуничић рекао је да његова екипа сазрева, као и да ју је пореметила повреда Немање Зеленовића у финишу меча.

"Ово је све процес сазревања. Мислим да је екипу пореметила повреда Зеленовића. Русија је играла с два фластера од његовог изласка, а нама је ушао играч који је био хладан... Ипак, то је све нешто с чим морају да живе као тим.  Успели смо да се одбранимо и то је битно, сада да извучемо најбоље из овога", рекао је Перуничић.

Србија је преко Лазара Кукића у последњим секундама меча имала шансу да дође до победе, али је Олег Грамс одбранио његов ударац. Он је то тешко поднео, па је после утакмице плакао.

"Није то ништа страшно... Знам да је видео лопту у голу, сви смо је видели. Рекао сам му да сам ја много више промашио него што ће он икада", рекао је селектор.

Његови изабраници платили су данак неискуству.

"Има ситуација када покушавамо да раније завршимо утакмицу, али још смо млади. Играли смо против исто тако младе и агресивне екипе Русије".

Србију у суботу очекује други меч у групи А на шампионату света, а противник је Француска. Тај дуел на распореду је од 20.30 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар