SP - Peruničić: Da izvučemo najbolje iz remija!

"Imali smo dobijenu utakmicu, a na kraju smo mogli da je izgubimo. Ovo je sve proces sazrevanja", poručio selektor Srbije posle remija protiv Rusije na startu SP.

Ostali sportovi 12.01.2019 | 11:00
SP - Peruničić: Da izvučemo najbolje iz remija!
Rukometaši Srbije odigrali su prvi meč na Svetskom prvenstvu u Berlinu protiv Rusije i završili ga nerešenim rezultatom - 30:30.

Srbija je bila na ivici poraza, potom je imala šansu da pobedi, ali sun a kraju osvojili bod.

Selektor Srbije Nenad Peruničić rekao je da njegova ekipa sazreva, kao i da ju je poremetila povreda Nemanje Zelenovića u finišu meča.

"Ovo je sve proces sazrevanja. Mislim da je ekipu poremetila povreda Zelenovića. Rusija je igrala s dva flastera od njegovog izlaska, a nama je ušao igrač koji je bio hladan... Ipak, to je sve nešto s čim moraju da žive kao tim.  Uspeli smo da se odbranimo i to je bitno, sada da izvučemo najbolje iz ovoga", rekao je Peruničić.

Srbija je preko Lazara Kukića u poslednjim sekundama meča imala šansu da dođe do pobede, ali je Oleg Grams odbranio njegov udarac. On je to teško podneo, pa je posle utakmice plakao.

"Nije to ništa strašno... Znam da je video loptu u golu, svi smo je videli. Rekao sam mu da sam ja mnogo više promašio nego što će on ikada", rekao je selektor.

Njegovi izabranici platili su danak neiskustvu.

"Ima situacija kada pokušavamo da ranije završimo utakmicu, ali još smo mladi. Igrali smo protiv isto tako mlade i agresivne ekipe Rusije".

Srbiju u subotu očekuje drugi meč u grupi A na šampionatu sveta, a protivnik je Francuska. Taj duel na rasporedu je od 20.30 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar