Званично: Фабрегас напустио Челси због Монака!

Фабрегас прешао у "кнежеве" без обештећења! Шпански фудбалер, Сеск Фабрегас и званично је нови играч француског Монака.  Сеск је парафирао! Монако се појачао - из Челсија је стигао искусни Фабрегас.  Шпанац реализовао дуго најављивани трансфер.

Фудбал 12.01.2019 | 13:15
Званично: Фабрегас напустио Челси због Монака!
Фабрегас у Монако прелази из Челсија који није од "кнежева" тражио никакву финансијску накнаду, већ само да буду исплаћени у бонусима уколико Фабрегас буде приказивао добре игре, преносе британски медији.

Шпанац је са Монаком потписао уговор на три и по године.

Фабрегас је свој последњи меч за Челси, у који је дошао 2014. године из Барселоне, одиграо у ФА Купу против Нотингем Фореста, када је у првом полувремену промашио пенал, а затим је испраћен аплаузима од стране навијача.

"Веома сам задовољан што сам дошао у Монако, ово је нови пројекат за мене. Овде сам како бих помогао екипи и једва чекам да почнем. Узбуђен сам", рекао јеФабрегас.

Сеск је у каријери освојио две Премијер лиге, два ФА Купа и у енглеском фудбалу одиграо укупно 501 утакмицу.

Шпанац се у сузама опростио од Челсија и после 12 година напустио је Енглеску.

Са Монаком је потписао уговор на три и по године, односно до 2022.

Он се тако прикључио свом некадашњем саиграчу из Арсенала, Тјерију Анрију, који са клупе предводи Монако.

Медији преносе да је за трансфер Фабрегаса Монако издвојио 12 милиона евра.

Фабрегас је за Челси одиграо 198 мечева и постигао је 22 гола. Претходно је наступао за Арсенал и Барселону.

Са репрезентацијом Шпаније освојио је титулу првака света и Европе.

Сеск Фабрегас (31) је од синоћ и званично нови фудбалер Монака. Шпански везиста потписао је уговор на три и по сезоне са клубом из Монте Карла, а Челсију ће припасти обештећење између 8.000.000 и 10.000.000 евра. Биће то радикалан заокрет у каријери искусног везисте који напушта Премијер лигу и Челси и прелази у клуб који је последњих месеци у слободном паду пошто се бори за опстанак у Лиги 1.

Један од главних разлога за трансфер сигурно је и чињеница да је тренер Кнежева Фабрегасов некадашњи саиграч из Арсенала и ментор Тијери Анри с акојим је заједно стигао и до финала Лиге шампиона против Барселоне 2006. године.

Фабрегас је напустио Енглеску и као Шпанац са убедљиво највише мечева у Премијер лиги, чак 350. Дебитовао је за Арсенал давне 2003. са свега 16 година. Такође, наступао је на Острву пуних 12 година, а три сезоне играо је и за Барселону, клуб у којем је поникао, али са којим се није домогао Лиге шампиона.

У Челси га је довео Жозе Мурињо у јулу 2014. за тачно 33.000.000 евра, а за четири и по сезоне освојио је две Премијер лиге, Лига куп и ФА куп.

Код Мауриција Сарија није стекао поверење ове сезоне, био је далеко иза примарних опција на средини терена у виду Жоржиња, Кантеа, Ковачића и Барклија, па је Лондон напустио на крају у сузама после опроштаја у ФА купу минулог викенда.

Тако је један од најтрофејнијих шпанских фудбалера (има титуле првака Европе и света са Црвеном фуријом) кренуо у нови изазов, мада је и даље дилема да му можда није рано с обзиром на то да има квалитет и за озбиљније клубове од Монака.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар