Батшуаји на новој раскрсници...

Монако га зове до краја сезоне, Евертон може само да га купи! Шта ће изабрати?

Фудбал 13.01.2019 | 18:00
Батшуаји на новој раскрсници...
Одлука спортског директора Валенсије Матеуа Алеманија да Мишија Батшуајија врати у Челси после неуспеле епизоде на Местаљи никога није изненадила, али је белгијског офанзивца довела у нимало завидну позицију.

Батшуаји није пожељан ни у Челсију, где ће прво морати да дође пре него што изабере следећи корак у каријери. А, упркос лошем искуству у Валенсији, за Белгијанца нема зиме. Пред су већ две понуде и колико у наредним данима потписаће за нови клуб. У овом тренутку желе га Монако и Евертон. Кнежеви су, као што вероватно и знате, у потпуном хаосу и заостају пет бодова за првим тимом у сигурној зони, што је све у клубу натерало да крену по озбиљна појачања за други део сезоне. Штопер Налдо већ је потписао, Сеск Фабрегас је већ договорен из Челсија, али биће на чекању док Плавци не нађу његову замену, а на радару је још неколико играча. Међу њима и Батшуаји, коме Монако нуди позајмицу до краја сезоне, пишеФранс Фудбал. 

У овом тренутку Монако од нападача има Радамела Фалкаоа, Стевана Јоветића, Мусу Силу и Пјетра Пелегрија. Међутим, Јоветић би требало да се пресели у Бундеслигу, док млади двојац Пелегри – Сила тешко да може да изнесе велики терет, поготово јер ни Фалкао више није у форми као раније. Кључ у овом послу биће Мишијев агент Меиса Н'Дијаје, који је велики пријатељ Тјерија Анрија, иначе садашњег тренера Монака.

С друге стране, Скај Спорт тврди да Евертон хоће некадашњег офанзивца Марсеља, али то може да учини само ако га купи. Наиме, пошто је Евертон још летос довео Курта Зуму из Челсија на позајмицу, правилник каже да Карамеле сада не могу довести још једног играча из истог клуба. Дакле, ту би само куповина дошла у обзир. Уколико би до договора дошло, то значи да би из Евертона отишли Џенк Тосун, кога је Евертон Бешикташу платио 22.500.000 евра прошле зиме или Умар Нијасе, који ни не игра код Марка Силве.

Батшуаји је у првом делу сезоне одиграо 23 утакмице и постигао три гола. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар