Batšuaji na novoj raskrsnici...

Monako ga zove do kraja sezone, Everton može samo da ga kupi! Šta će izabrati?

Fudbal 13.01.2019 | 18:00
Batšuaji na novoj raskrsnici...
Odluka sportskog direktora Valensije Mateua Alemanija da Mišija Batšuajija vrati u Čelsi posle neuspele epizode na Mestalji nikoga nije iznenadila, ali je belgijskog ofanzivca dovela u nimalo zavidnu poziciju.

Batšuaji nije poželjan ni u Čelsiju, gde će prvo morati da dođe pre nego što izabere sledeći korak u karijeri. A, uprkos lošem iskustvu u Valensiji, za Belgijanca nema zime. Pred su već dve ponude i koliko u narednim danima potpisaće za novi klub. U ovom trenutku žele ga Monako i Everton. Kneževi su, kao što verovatno i znate, u potpunom haosu i zaostaju pet bodova za prvim timom u sigurnoj zoni, što je sve u klubu nateralo da krenu po ozbiljna pojačanja za drugi deo sezone. Štoper Naldo već je potpisao, Sesk Fabregas je već dogovoren iz Čelsija, ali biće na čekanju dok Plavci ne nađu njegovu zamenu, a na radaru je još nekoliko igrača. Među njima i Batšuaji, kome Monako nudi pozajmicu do kraja sezone, pišeFrans Fudbal. 

U ovom trenutku Monako od napadača ima Radamela Falkaoa, Stevana Jovetića, Musu Silu i Pjetra Pelegrija. Međutim, Jovetić bi trebalo da se preseli u Bundesligu, dok mladi dvojac Pelegri – Sila teško da može da iznese veliki teret, pogotovo jer ni Falkao više nije u formi kao ranije. Ključ u ovom poslu biće Mišijev agent Meisa N'Dijaje, koji je veliki prijatelj Tjerija Anrija, inače sadašnjeg trenera Monaka.

S druge strane, Skaj Sport tvrdi da Everton hoće nekadašnjeg ofanzivca Marselja, ali to može da učini samo ako ga kupi. Naime, pošto je Everton još letos doveo Kurta Zumu iz Čelsija na pozajmicu, pravilnik kaže da Karamele sada ne mogu dovesti još jednog igrača iz istog kluba. Dakle, tu bi samo kupovina došla u obzir. Ukoliko bi do dogovora došlo, to znači da bi iz Evertona otišli Dženk Tosun, koga je Everton Bešiktašu platio 22.500.000 evra prošle zime ili Umar Nijase, koji ni ne igra kod Marka Silve.

Batšuaji je u prvom delu sezone odigrao 23 utakmice i postigao tri gola. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar