Сари: Бајерн је непрофесионалан!

Немају поштовања! Менаџер фудбалера Челсија, Маурицио Сари, оштро је критиковао немачког гиганта. Бајерн из Минхена.  Сари отворено: Охладио Барсу, испрозивао Бајерн, показао врата Сеску и затражио два појачања! И скривено незадовољтсво што нема битну улогу у трансфер политици. . .

Фудбал 13.01.2019 | 13:00
Сари: Бајерн је непрофесионалан!
Бајерн се већ неко време интересује за талентованог фудбалера Челсија Хадсон-Одоија и своје интересовање не крије од јавности.

Спортски директор Бајерна Хасан Салихамиџић је недавно рекао да је његов тим веома заинтересован за 18-годишњег Енглеза, а Сарију се ти коментари, као и приступ Бајерна, нису свидели.

"Мислим да је то све непрофесионално од стране Бајерна, јер они причају о фудбалу који је под уговором са Челсијем. Они немају поштовања према нашем клубу. Не знам шта више да кажем, не знам целу ситуацију", истакао је Сари.

Хадсон-Одоио је један од најталентованијих фудбалера Челсија, али и целе своје генерације у репрезентацији Енглеске.

"Срећан сам због њега (Хадсон-Одоија) јер напредује, поготово на дефанзивном плану. Сада мора да ради на свом кретању без лопте, али он свакако ради веома напорно и срећан сам због њега. Волео бих да остане овде", јасан је Сари.

Бајерн је наводно већ послао понуду за младог "плавца" у висини од 40 милиона евра, али ју је Челси одбио.

Челси је аутор највећег трансфера ове зиме пошто је платио Кристијана Пулишића 64.000.000 евра, али није довео ниједно појачање за наставак сезоне, Пулишић остаје у Борусији до краја сезоне, а Челсију су нека појачања потребна одмах.

То је данас потврдио и Мауриуцио Сари који све више губи стрпљење са прелазним роком јер се очигледно пита за мало тога. Да је по његовом, Гонзало Игуаин би већ био у Челсију, а Алваро Мората у неком другом клубу.

“Као што сви знате, ја не одлучујем о трансферима. Причам са клубом и дајем им своје мишљење. По том мом мишљењу су нам потребна два појачања. Зависи од клуба да ли ће их довести. Ја не пратим прелазни рок из дана у дан или из минута у минут. То клуб ради”, рекао је Сари и показао да је све више незадовољан утицајем који има на трансфер политику клуба.  

Осим што не добија појачања, Сари би чак могао да остане без једног од кљуних играча  - Вилијана. Барселона је већ спремила другу понуду за Бразилца који јој је стара жеља.

“Нисам добио никакву поруку јуче. Питајте клуб о томе… Ако мене питате о прелазном року доводите ме у незавидну ситуацију јер не знам да одговорим на неке ствари”.

Да ли је Вилијам играч којег не желите да изгубите?

“Наравно. Сви знају да нам је веома важан. Мислим да може боље од овога јер има такав потенцијал, али је свакако веома битан играч и чини ми се немогућим да га изгубимо у јануару”.

Али зато једва чека да види леђа Сеску Фабрегасу.

“Њему је потребно да оде. Он тренутно није у психолошком стању да игра. Не знам каква је одлука клуба, али он није способан за игру”.

Његова жеља да доведе Игуаина се коси са клупским правилима да Челси не доводи играче старије од 30 година. Саријева жеља је Игуаин, аклупска Калум Вилсон из Борнмута као замена за Алвара Морату.

“Наравно да нам је потребна замена ако Мората оде у други клуб. Али, он је тренутно са нама и требало би да размишља само о фудбалу јер тренутно се на фудбалској пијаци врти 300 умешаних у трансфере. Зато треба само размишљати о наредној утакмици”.

На краји је поткачио и Бајерн Минхен који је послао понуду од 40.000.000 евра за талентованог КалумаХадсон Одоија који има још 18 месеци уговора, али не жели да га продужи.

“Мислим да није професионално с њихове стране да причају о играчу који има уговор. Не знам како то да објасним… Нису показали поштовање према нашем клубу. Ја сам са тим момком јако, јако задовољан јер показује константан напредак”.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар