Sari: Bajern je neprofesionalan!

Nemaju poštovanja! Menadžer fudbalera Čelsija, Mauricio Sari, oštro je kritikovao nemačkog giganta. Bajern iz Minhena.  Sari otvoreno: Ohladio Barsu, isprozivao Bajern, pokazao vrata Sesku i zatražio dva pojačanja! I skriveno nezadovoljtsvo što nema bitnu ulogu u transfer politici. . .

Fudbal 13.01.2019 | 13:00
Sari: Bajern je neprofesionalan!
Bajern se već neko vreme interesuje za talentovanog fudbalera Čelsija Hadson-Odoija i svoje interesovanje ne krije od javnosti.

Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić je nedavno rekao da je njegov tim veoma zainteresovan za 18-godišnjeg Engleza, a Sariju se ti komentari, kao i pristup Bajerna, nisu svideli.

"Mislim da je to sve neprofesionalno od strane Bajerna, jer oni pričaju o fudbalu koji je pod ugovorom sa Čelsijem. Oni nemaju poštovanja prema našem klubu. Ne znam šta više da kažem, ne znam celu situaciju", istakao je Sari.

Hadson-Odoio je jedan od najtalentovanijih fudbalera Čelsija, ali i cele svoje generacije u reprezentaciji Engleske.

"Srećan sam zbog njega (Hadson-Odoija) jer napreduje, pogotovo na defanzivnom planu. Sada mora da radi na svom kretanju bez lopte, ali on svakako radi veoma naporno i srećan sam zbog njega. Voleo bih da ostane ovde", jasan je Sari.

Bajern je navodno već poslao ponudu za mladog "plavca" u visini od 40 miliona evra, ali ju je Čelsi odbio.

Čelsi je autor najvećeg transfera ove zime pošto je platio Kristijana Pulišića 64.000.000 evra, ali nije doveo nijedno pojačanje za nastavak sezone, Pulišić ostaje u Borusiji do kraja sezone, a Čelsiju su neka pojačanja potrebna odmah.

To je danas potvrdio i Mauriucio Sari koji sve više gubi strpljenje sa prelaznim rokom jer se očigledno pita za malo toga. Da je po njegovom, Gonzalo Iguain bi već bio u Čelsiju, a Alvaro Morata u nekom drugom klubu.

“Kao što svi znate, ja ne odlučujem o transferima. Pričam sa klubom i dajem im svoje mišljenje. Po tom mom mišljenju su nam potrebna dva pojačanja. Zavisi od kluba da li će ih dovesti. Ja ne pratim prelazni rok iz dana u dan ili iz minuta u minut. To klub radi”, rekao je Sari i pokazao da je sve više nezadovoljan uticajem koji ima na transfer politiku kluba.  

Osim što ne dobija pojačanja, Sari bi čak mogao da ostane bez jednog od kljunih igrača  - Vilijana. Barselona je već spremila drugu ponudu za Brazilca koji joj je stara želja.

“Nisam dobio nikakvu poruku juče. Pitajte klub o tome… Ako mene pitate o prelaznom roku dovodite me u nezavidnu situaciju jer ne znam da odgovorim na neke stvari”.

Da li je Vilijam igrač kojeg ne želite da izgubite?

“Naravno. Svi znaju da nam je veoma važan. Mislim da može bolje od ovoga jer ima takav potencijal, ali je svakako veoma bitan igrač i čini mi se nemogućim da ga izgubimo u januaru”.

Ali zato jedva čeka da vidi leđa Sesku Fabregasu.

“Njemu je potrebno da ode. On trenutno nije u psihološkom stanju da igra. Ne znam kakva je odluka kluba, ali on nije sposoban za igru”.

Njegova želja da dovede Iguaina se kosi sa klupskim pravilima da Čelsi ne dovodi igrače starije od 30 godina. Sarijeva želja je Iguain, aklupska Kalum Vilson iz Bornmuta kao zamena za Alvara Moratu.

“Naravno da nam je potrebna zamena ako Morata ode u drugi klub. Ali, on je trenutno sa nama i trebalo bi da razmišlja samo o fudbalu jer trenutno se na fudbalskoj pijaci vrti 300 umešanih u transfere. Zato treba samo razmišljati o narednoj utakmici”.

Na kraji je potkačio i Bajern Minhen koji je poslao ponudu od 40.000.000 evra za talentovanog KalumaHadson Odoija koji ima još 18 meseci ugovora, ali ne želi da ga produži.

“Mislim da nije profesionalno s njihove strane da pričaju o igraču koji ima ugovor. Ne znam kako to da objasnim… Nisu pokazali poštovanje prema našem klubu. Ja sam sa tim momkom jako, jako zadovoljan jer pokazuje konstantan napredak”.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar