УЕФА тим године: Доминација Реала, Челси има двојицу!

Ту су Меси и Роналдо! Гласало 1,8 милиона навијача! 

Фудбал 12.01.2019 | 10:45
УЕФА тим године: Доминација Реала, Челси има двојицу!
УЕФА тим године: Квартет Реала, Модрићу највише гласова! Европска фудбалска унија (УЕФА) објавила је најбољи тим године 2018. године.

У њему су четворица играча из редова првака Европе Реал Мадрида – Серхио Рамос, Рафаел Варан, Марсело и Лука Модрић.

Освајач "Златне лопте" и најбољи фудбалер у избору УЕФА и ФИФА Модрић добио је највише гласова путем сајта УЕФА – чак 115.440, односно 68,5 одсто гласова за средину терена.

Навијачи су месец дана гласали, УЕФА је данас објавила најбољи тим за 2018. годину. Посетиоци сајта европске куће фудбала, њих 1, 8 милиона, изабрало је идеалну екипу од играча који су обележили претходних 12 месеци. Рекло би се да нема великих изненађења.

У формацији 4-3-3 доминирају играчи Реал Мадрида. Можда и очекивцано, обзиром да су Краљеви освојили титулу европског и светског првака, а да су примера ради Модрић и Варан имали више запажене роле на Мундијалу у Русији. Уосталом, капитен Хрватске је покупио сва индивидуална признања. Доминација Реал Мадрида била би још израженија да Кристијано Роналдо није прешао у Јувентус у летњем прелазном року.

Поред Варана место штопера резервисано је за Ван Дајка, на голу је Тер Штеген. Наравно, ни прошлогодишњи тим УЕФА није могао да прође без Лионела Месија.

Идеалн тим УЕФА:  Тер Штеген (Барселона), Рамос (Реал Мадрид), Ван Дајак (Ливерпул), Варан (Реал Мадрид), Марсело (Реал Мадрид) – Канте (Челси), Модрић (Реал Мадрид), Азар (Челси) – Мбапе (ПСЖ), Меси (Барселона), Роналдо (Јувентус).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар