UEFA tim godine: Dominacija Reala, Čelsi ima dvojicu!

Tu su Mesi i Ronaldo! Glasalo 1,8 miliona navijača! 

Fudbal 12.01.2019 | 10:45
UEFA tim godine: Dominacija Reala, Čelsi ima dvojicu!
UEFA tim godine: Kvartet Reala, Modriću najviše glasova! Evropska fudbalska unija (UEFA) objavila je najbolji tim godine 2018. godine.

U njemu su četvorica igrača iz redova prvaka Evrope Real Madrida – Serhio Ramos, Rafael Varan, Marselo i Luka Modrić.

Osvajač "Zlatne lopte" i najbolji fudbaler u izboru UEFA i FIFA Modrić dobio je najviše glasova putem sajta UEFA – čak 115.440, odnosno 68,5 odsto glasova za sredinu terena.

Navijači su mesec dana glasali, UEFA je danas objavila najbolji tim za 2018. godinu. Posetioci sajta evropske kuće fudbala, njih 1, 8 miliona, izabralo je idealnu ekipu od igrača koji su obeležili prethodnih 12 meseci. Reklo bi se da nema velikih iznenađenja.

U formaciji 4-3-3 dominiraju igrači Real Madrida. Možda i očekivcano, obzirom da su Kraljevi osvojili titulu evropskog i svetskog prvaka, a da su primera radi Modrić i Varan imali više zapažene role na Mundijalu u Rusiji. Uostalom, kapiten Hrvatske je pokupio sva individualna priznanja. Dominacija Real Madrida bila bi još izraženija da Kristijano Ronaldo nije prešao u Juventus u letnjem prelaznom roku.

Pored Varana mesto štopera rezervisano je za Van Dajka, na golu je Ter Štegen. Naravno, ni prošlogodišnji tim UEFA nije mogao da prođe bez Lionela Mesija.

Idealn tim UEFA:  Ter Štegen (Barselona), Ramos (Real Madrid), Van Dajak (Liverpul), Varan (Real Madrid), Marselo (Real Madrid) – Kante (Čelsi), Modrić (Real Madrid), Azar (Čelsi) – Mbape (PSŽ), Mesi (Barselona), Ronaldo (Juventus).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar