Ухапшено 150 особа у Србији

Министар полиције Небојша Стефановић је изјавио је у великој акцији МУП-а ухапшено 150 особа осумњичених за најтежа кривична дела.

Србија 11.01.2019 | 16:50
Ухапшено 150 особа у Србији
Стефановић је на ванредној конференцији за медије рекао да је реч о превентивној акцији и да је посебан нагласак стављен на сузбијање најтежих облика криминала односно особе које се сумњиче за убиства, покушаје убиства и трговину наркотицима.

"Није лако наћи доказе, али држава ће се потрудити да прикупи материјалне доказе да ови случајеви добију и свој судски епилог. Претреси и даље трају", навео је Стефановић. 

Казао је да ће држава ту акцију спроводити редовно, то јест да неће стати на томе када је реч о онима који се баве најтежим кривичним делима, трговином наркотицима којом финансирају даље учешће у организованом криминалу. 

Такође, посебан ударац ће бити задат и свима који се баве насиљем, који се сумњиче за убиства, поксусаје убиства и наношење тешкигх телесних повреда. 

"Стална акција ће бити да се не би дозволило да ти људи буду мирни и да се на било који начин осећају безбедни. МУП и Министарство правде ће сутра на седници Савета за национану безбедност предложити председнику Србије и прдседници владе и влади измене допуне различитих закона који ће омогћити ефикаснију борбу са криминалом и поштравање санкција за одређена кривична дела", навео је Стефановић. 

Када се сутра председник Србије и други чланови Савета буду усагласили са тим биће изнето више детаља, додао је Стефановић.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дурмиш

11.01.2019 16:43

Тако се то ради у држави која настоји да заштити поштени дио народа од криминалаца.Ако Република Српска у готово свему копира Србију зашто онда и овдашња полиција, која је опремљена малтене као савремена војска, не спроводи сличне акције у борби против криминала, корупције...Прво треба да похватају и ћоркирају вође мафије и организованог криминала, нарочито оне који се баве најтежим кривичним дјелима, а посебно трговином наркотицима. Свакако, да у овим акцијама треба прикупити материјалне и друге доказе како би ови случајеви добили судски епилог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владан

11.01.2019 17:04

ГОСПОДИНЕ ДУРМИШ КОГА ДА ХАПСЕ КАД ЈЕ НАЈВИШИ ВРХ ВЛАСТИ У Р СРБСКОЈ У СВИМ ПОРАМА КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ ОД ЗАКОНОДАВСТВА ДО СУДСТВА ПОГЛЕДАЈ ЗДРАВСТВО ЕЛЕКТРО ПРИВРЕДУ ВОДО ПРИВРЕДУ ПОЉОПРИВРЕДУ ЧИТАВА ПРИВРЕДА САМИ ДУГОВИ СВЕ УНИШТЕНО НАРОД ТИМ ЛОПОВИМА САМО АПЛАУДИРА И ДАЈУ ИМ ПОДРШКУ ОНИ СЕ УДАРАЈУ У ПРСА КАО ПАТРИОТИ Р СРБСКЕ И САМО ПЛАЋКАЈУ ШТА ИМ ДОЂЕ ДО РУКЕ

Name

Ре

11.01.2019 17:16

Дај не лупетај,и овде је иста банда као и тамо код вас.Кога су ухапсили,пар ситних лопова које хапсе стално и онда то увелицају и сутра их пусте.Нема овде без дрзавног удара ниста,највеци лопови дрзе власт и њих прво ттеба похапсити !

Name

Боки

11.01.2019 18:21

Владане ти си олицење зла мрзње и полупана људска љустура. Никада ниси био цовјек никада нецес постати људина. Мрзња це те појести као рдја гвоздје.

Name

Вријеме је

11.01.2019 18:26

Криминал се увукао у све свере зивота код нас. Ко зели дрзаву мора се са тим суоцити .

Name

Боки

11.01.2019 18:27

Владане ти си олицење зла и мрзње. Појесце те мрзња као рдја гвоздје. Зивјела РС њено руководство. Институције. Наса полиција.

Name

ПАТКА

12.01.2019 08:48

Сви ти ухапсени це бити поново пустени одмах исти дан кад продје посјета Путина.Ови нису ухапсени само су сколњени да неби ста направили за вријеме боравка Путина Србији. Јер сав тај криминал који раде несмије бити без будног ока и надзора владајуцих јер одмах су у минусу.Оде њихов тал а то није постено јер вуциц неце имати бас толико времена да их прати мора се цовек показат добрим домацином. Зиви били па видили.

Name

Ре Дурмиш

11.01.2019 16:56

Шути појешће те мрак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дупло голо

11.01.2019 18:40

Крене се спектакуларно, хучно и бучно, медији и таламбаси, акција креће прије свитања, врата пуцају, кримени се извлаче из кревета и у гаћама спроводе, на род помисли добро је, ево почело је. Али ћорак За пар дана балони се издувају, криминалци врате својим кућама, и мук. Опет ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

у праву си

11.01.2019 20:19

Полиција и одради несто али судство је највисе корумпирано

Name

Иди бре..

12.01.2019 08:21

Полиција само парадира. У славу господара, и на десној и на левој страни реке Дрине. Гледа само како њима да угоди.

Name

Да се зна

13.01.2019 08:30

Србија ће да будне прва земља у свету и прва у историји која је дефинитивно искоренила криминал.

ОДГОВОРИТЕ