Uhapšeno 150 osoba u Srbiji

Ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio je u velikoj akciji MUP-a uhapšeno 150 osoba osumnjičenih za najteža krivična dela.

Srbija 11.01.2019 | 16:50
Uhapšeno 150 osoba u Srbiji
Stefanović je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je reč o preventivnoj akciji i da je poseban naglasak stavljen na suzbijanje najtežih oblika kriminala odnosno osobe koje se sumnjiče za ubistva, pokušaje ubistva i trgovinu narkoticima.

"Nije lako naći dokaze, ali država će se potruditi da prikupi materijalne dokaze da ovi slučajevi dobiju i svoj sudski epilog. Pretresi i dalje traju", naveo je Stefanović. 

Kazao je da će država tu akciju sprovoditi redovno, to jest da neće stati na tome kada je reč o onima koji se bave najtežim krivičnim delima, trgovinom narkoticima kojom finansiraju dalje učešće u organizovanom kriminalu. 

Takođe, poseban udarac će biti zadat i svima koji se bave nasiljem, koji se sumnjiče za ubistva, poksusaje ubistva i nanošenje teškigh telesnih povreda. 

"Stalna akcija će biti da se ne bi dozvolilo da ti ljudi budu mirni i da se na bilo koji način osećaju bezbedni. MUP i Ministarstvo pravde će sutra na sednici Saveta za nacionanu bezbednost predložiti predsedniku Srbije i prdsednici vlade i vladi izmene dopune različitih zakona koji će omogćiti efikasniju borbu sa kriminalom i poštravanje sankcija za određena krivična dela", naveo je Stefanović. 

Kada se sutra predsednik Srbije i drugi članovi Saveta budu usaglasili sa tim biće izneto više detalja, dodao je Stefanović.

(Tanjug)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Durmiš

11.01.2019 16:43

Tako se to radi u državi koja nastoji da zaštiti pošteni dio naroda od kriminalaca.Ako Republika Srpska u gotovo svemu kopira Srbiju zašto onda i ovdašnja policija, koja je opremljena maltene kao savremena vojska, ne sprovodi slične akcije u borbi protiv kriminala, korupcije...Prvo treba da pohvataju i ćorkiraju vođe mafije i organizovanog kriminala, naročito one koji se bave najtežim krivičnim djelima, a posebno trgovinom narkoticima. Svakako, da u ovim akcijama treba prikupiti materijalne i druge dokaze kako bi ovi slučajevi dobili sudski epilog.

ODGOVORITE
Name

Vladan

11.01.2019 17:04

GOSPODINE DURMIŠ KOGA DA HAPSE KAD JE NAJVIŠI VRH VLASTI U R SRBSKOJ U SVIM PORAMA KRIMINALA I KORUPCIJE OD ZAKONODAVSTVA DO SUDSTVA POGLEDAJ ZDRAVSTVO ELEKTRO PRIVREDU VODO PRIVREDU POLJOPRIVREDU ČITAVA PRIVREDA SAMI DUGOVI SVE UNIŠTENO NAROD TIM LOPOVIMA SAMO APLAUDIRA I DAJU IM PODRŠKU ONI SE UDARAJU U PRSA KAO PATRIOTI R SRBSKE I SAMO PLAĆKAJU ŠTA IM DOĐE DO RUKE

Name

Re

11.01.2019 17:16

Daj ne lupetaj,i ovde je ista banda kao i tamo kod vas.Koga su uhapsili,par sitnih lopova koje hapse stalno i onda to uvelicaju i sutra ih puste.Nema ovde bez drzavnog udara nista,najveci lopovi drze vlast i njih prvo tteba pohapsiti !

Name

Boki

11.01.2019 18:21

Vladane ti si olicenje zla mrznje i polupana ljudska ljustura. Nikada nisi bio covjek nikada neces postati ljudina. Mrznja ce te pojesti kao rdja gvozdje.

Name

Vrijeme je

11.01.2019 18:26

Kriminal se uvukao u sve svere zivota kod nas. Ko zeli drzavu mora se sa tim suociti .

Name

Boki

11.01.2019 18:27

Vladane ti si olicenje zla i mrznje. Pojesce te mrznja kao rdja gvozdje. Zivjela RS njeno rukovodstvo. Institucije. Nasa policija.

Name

PATKA

12.01.2019 08:48

Svi ti uhapseni ce biti ponovo pusteni odmah isti dan kad prodje posjeta Putina.Ovi nisu uhapseni samo su skolnjeni da nebi sta napravili za vrijeme boravka Putina Srbiji. Jer sav taj kriminal koji rade nesmije biti bez budnog oka i nadzora vladajucih jer odmah su u minusu.Ode njihov tal a to nije posteno jer vucic nece imati bas toliko vremena da ih prati mora se covek pokazat dobrim domacinom. Zivi bili pa vidili.

Name

Re Durmiš

11.01.2019 16:56

Šuti poješće te mrak.

ODGOVORITE
Name

Duplo golo

11.01.2019 18:40

Krene se spektakularno, hučno i bučno, mediji i talambasi, akcija kreće prije svitanja, vrata pucaju, krimeni se izvlače iz kreveta i u gaćama sprovode, na rod pomisli dobro je, evo počelo je. Ali ćorak Za par dana baloni se izduvaju, kriminalci vrate svojim kućama, i muk. Opet ništa.

ODGOVORITE
Name

u pravu si

11.01.2019 20:19

Policija i odradi nesto ali sudstvo je najvise korumpirano

Name

Idi bre..

12.01.2019 08:21

Policija samo paradira. U slavu gospodara, i na desnoj i na levoj strani reke Drine. Gleda samo kako njima da ugodi.

Name

Da se zna

13.01.2019 08:30

Srbija će da budne prva zemlja u svetu i prva u istoriji koja je definitivno iskorenila kriminal.

ODGOVORITE