Мекларен пронашао директора у Поршеу!

Немац, Андреас Зајдл, постављен је за новог генералног директора тима Формуле 1, Мекларена.

Остали спортови 20.01.2019 | 08:30
Мекларен пронашао директора у Поршеу!
Зајдл, бивши директор Поршеове екипе у тркама Светског шампионата издржљивости, прикључиће се екипи "током године", рекао је извршни директор Мекларена Зек Браун.

Није познато када ће Зајдл почети да ради у Мекларену, пошто челници те екипе морају о томе да се договоре са колегама из Поршеа.

"Он је веома способан водја тима са великим успехом на стази. То је још један важан корак у нашем плану опоравка и дуготрајној посвећености Формули 1", рекао је Браун за ББЦ.

Зајдл је у Формули 1 радио од 2000. до 2009. године у екипи БМW.

"Ово је огромна привилегија и изазов. Инспирише ме то што имам прилику да допринесем Меклареновој заоставштини. Мекларен има визију, руководство и искуство, али што је најважније да људе врати у врх такмичења, што ће бити мој задатак", навео је Зајдл.

Мекларен је прошлу сезону завршио на шестом месту од есет екипа, а 80 одсто бодова освојио је двоструки светски шампион Фернандо Алонсо, који је на крају прошле године напустио Формулу 1.

Он ће у мају возити трку Индијанаполис 500.

Од ове године за Мекларен ће возити бивши возач Реноа и екипе Торо Росо Шпанац Карлос Саинц и млади Британац Лендо Норис.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар