Звезда кажњена 25.000 евра због навијача у Паризу!

Дисциплинска комисија УЕФА казнила је Црвену звезду са 25. 000 евра због увредљивог скандирања навијача на мечу са ПСЖ у Паризу 3. октобра.

Фудбал 11.01.2019 | 16:45
Звезда кажњена 25.000 евра због навијача у Паризу!
С друге стране, УЕФА је затворила дисциплинске радње покренуте због нереда у гледалишту.

УЕФА је казнила новчано и ПСЖ са 35.000 евра због пиротехнике, затворених пролаза, неправилног понашања званичника и кашњења старта утакмице.

Звезда је поражена од ПСЖ 6:1 на гостовању у Паризу, а тај меч је и даље у центру пажње због тврдњи француског листа "Екип" да су неименовани челници Звезда покушали да уплате пет милиона евра на пораз црвено-белих од најмање пет голова разлике.

Истрага француског тужилаштва у вези тих навода је у току.

У међувремену, УЕФА је затворила стадион грчког Олимпијакоса за наредни меч на међународној сцени уз условни период од две године, те са 90.000 евра због упада навијача на терен у мечу са Миланом 13. децембра у Пиреју.

Истрага је покренута 18. октобра, а пресуда је донета овог петка, 11. јануара.

Етички и дисциплински инспектор УЕФА истражио је инциденте у Паризу у којима су били умешани навијачи два тима и изрекао званичне санкције:

Због "употребе пиротехнике, ремећења публике, каснијег почетка утакмице и неадекватног понашања званичника клуба", Пари Сен Жермен је кажњен 35.000 евра.

Са друге стране, Звезда је због "ремећења публике и недопуштеног скандирања" кажњена 25.000 евра.

На сајту УЕФА објашњено је да и ће то тело затворити дисциплинске радње покренуте због "нереда у гледалишту".

ПСЖ и Звезда одиграли су париски дуел 3. октобра и завршили га убедљивим тријумфом француског шампиона, 6:1. Десетак дана након меча, француски лист "Л'екип" покренуо је велику аферу писањем да је неименовани челник црвено-белих наводно покушао да уплати милионску своту новца на пораз српског шампиона од пет голова разлике. Поводом тих оптужби истрагу је покренуло француско тужилаштво.

У међувремену, УЕФА је обавештавала јавност докле је дошла у истрази о инцидентима на трибинама и око стадиона и у петак је по свему судећи ставила тачку на тај случај.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар