Zvezda kažnjena 25.000 evra zbog navijača u Parizu!

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Crvenu zvezdu sa 25. 000 evra zbog uvredljivog skandiranja navijača na meču sa PSŽ u Parizu 3. oktobra.

Fudbal 11.01.2019 | 16:45
Zvezda kažnjena 25.000 evra zbog navijača u Parizu!
S druge strane, UEFA je zatvorila disciplinske radnje pokrenute zbog nereda u gledalištu.

UEFA je kaznila novčano i PSŽ sa 35.000 evra zbog pirotehnike, zatvorenih prolaza, nepravilnog ponašanja zvaničnika i kašnjenja starta utakmice.

Zvezda je poražena od PSŽ 6:1 na gostovanju u Parizu, a taj meč je i dalje u centru pažnje zbog tvrdnji francuskog lista "Ekip" da su neimenovani čelnici Zvezda pokušali da uplate pet miliona evra na poraz crveno-belih od najmanje pet golova razlike.

Istraga francuskog tužilaštva u vezi tih navoda je u toku.

U međuvremenu, UEFA je zatvorila stadion grčkog Olimpijakosa za naredni meč na međunarodnoj sceni uz uslovni period od dve godine, te sa 90.000 evra zbog upada navijača na teren u meču sa Milanom 13. decembra u Pireju.

Istraga je pokrenuta 18. oktobra, a presuda je doneta ovog petka, 11. januara.

Etički i disciplinski inspektor UEFA istražio je incidente u Parizu u kojima su bili umešani navijači dva tima i izrekao zvanične sankcije:

Zbog "upotrebe pirotehnike, remećenja publike, kasnijeg početka utakmice i neadekvatnog ponašanja zvaničnika kluba", Pari Sen Žermen je kažnjen 35.000 evra.

Sa druge strane, Zvezda je zbog "remećenja publike i nedopuštenog skandiranja" kažnjena 25.000 evra.

Na sajtu UEFA objašnjeno je da i će to telo zatvoriti disciplinske radnje pokrenute zbog "nereda u gledalištu".

PSŽ i Zvezda odigrali su pariski duel 3. oktobra i završili ga ubedljivim trijumfom francuskog šampiona, 6:1. Desetak dana nakon meča, francuski list "L'ekip" pokrenuo je veliku aferu pisanjem da je neimenovani čelnik crveno-belih navodno pokušao da uplati milionsku svotu novca na poraz srpskog šampiona od pet golova razlike. Povodom tih optužbi istragu je pokrenulo francusko tužilaštvo.

U međuvremenu, UEFA je obaveštavala javnost dokle je došla u istrazi o incidentima na tribinama i oko stadiona i u petak je po svemu sudeći stavila tačku na taj slučaj.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar