Блудном попу се губи сваки траг

Румски свештеник Горан Т, који је прије мјесец дана експлицитним фотографијама потресао Епархију у Сремским Карловцима и многе у Срему, од избијања скандала под забраном је чинодејства.

Србија 11.01.2019 | 15:20
Блудном попу се губи сваки траг
Како пишу Вечерње новости, он се иселио из парохијског дома једне од три православне цркве у Руми, а одмах након што су у јавност доспјеле фотографије, на којима је себе и љубавницу овјековјечио у сексуалном чину, против њега је Српска православна црква покренула процес.

Храм у којем је блудни поп служио литургију, добио је привременог свештеника Владимира Јездића, који службује у Малим Радинцима, до именовања новог, речено је овом листу из Епархије сремске.

"Јереј Горан је под забраном и он не може да службује, док се не оконча црквени суд. Очекујемо да ће се најкасније за два мјесеца доказати да ли је свештеник прекршио црквене каноне", рекао је саговорник из Епархије.

А да је свештеник прекршио не само црквене каноне, већ изневјерио и породичне вриједности и осјећања вјерника, сагласни су многи из црквених кругова. 

"Сви су изгледи да ће због овог дјела бити рашчињен. Претјерао је, јер је на овај начин угрозио свој и углед цркве. Дешавало се да због кршења неких црквених правила свештеници добију премјештај, али не вјерујем да ће се то десити у његовом случају, прије свега, због узнемирења јавности", сматра игуман једног фрушкогорског манастира.

Вјерници током божићних празника и слава нису били ускраћени за све православне обреде који су се тада календарски дешавали.

"Редовно идем у цркву, и само један дан се појавио нови поп. Нико ништа не говори, нити коментарише, нити попови, а ни њихове попадије. Ваљда желе да се та срамота што прије заборави. Чула сам да се Горан вратио у своје родно мјесто, негдје у Републици Српској", каже једна старија Румљанка, која није жељела да јој се име јавно помиње.

(новости онлине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Поп

11.01.2019 15:29

оставите цовјека да слузбује, тако се вјера уцврсцује у цивјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана брббић

12.01.2019 11:14

Највећи лопови и смрадови су попови... Част изузецима али их је мало...

ОДГОВОРИТЕ