Bludnom popu se gubi svaki trag

Rumski sveštenik Goran T, koji je prije mjesec dana eksplicitnim fotografijama potresao Eparhiju u Sremskim Karlovcima i mnoge u Sremu, od izbijanja skandala pod zabranom je činodejstva.

  • Vijesti
  • Srbija


Kako pišu Večernje novosti, on se iselio iz parohijskog doma jedne od tri pravoslavne crkve u Rumi, a odmah nakon što su u javnost dospjele fotografije, na kojima je sebe i ljubavnicu ovjekovječio u seksualnom činu, protiv njega je Srpska pravoslavna crkva pokrenula proces.

Hram u kojem je bludni pop služio liturgiju, dobio je privremenog sveštenika Vladimira Jezdića, koji službuje u Malim Radincima, do imenovanja novog, rečeno je ovom listu iz Eparhije sremske.

"Jerej Goran je pod zabranom i on ne može da službuje, dok se ne okonča crkveni sud. Očekujemo da će se najkasnije za dva mjeseca dokazati da li je sveštenik prekršio crkvene kanone", rekao je sagovornik iz Eparhije.

A da je sveštenik prekršio ne samo crkvene kanone, već iznevjerio i porodične vrijednosti i osjećanja vjernika, saglasni su mnogi iz crkvenih krugova. 

"Svi su izgledi da će zbog ovog djela biti raščinjen. Pretjerao je, jer je na ovaj način ugrozio svoj i ugled crkve. Dešavalo se da zbog kršenja nekih crkvenih pravila sveštenici dobiju premještaj, ali ne vjerujem da će se to desiti u njegovom slučaju, prije svega, zbog uznemirenja javnosti", smatra iguman jednog fruškogorskog manastira.

Vjernici tokom božićnih praznika i slava nisu bili uskraćeni za sve pravoslavne obrede koji su se tada kalendarski dešavali.

"Redovno idem u crkvu, i samo jedan dan se pojavio novi pop. Niko ništa ne govori, niti komentariše, niti popovi, a ni njihove popadije. Valjda žele da se ta sramota što prije zaboravi. Čula sam da se Goran vratio u svoje rodno mjesto, negdje u Republici Srpskoj", kaže jedna starija Rumljanka, koja nije željela da joj se ime javno pominje.

(novosti online)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Pop

11.01.2019 16:29

ostavite covjeka da sluzbuje, tako se vjera ucvrscuje u civjeku.

Ana brbbić

12.01.2019 12:14

Najveći lopovi i smradovi su popovi... Čast izuzecima ali ih je malo...

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.