Јокић као Џабар, испред само недостижни Чемберлен!

Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, остварио је 21. трипл-дабл у каријери у победи над Лос Анђелес Клиперсима.  Јокић опет подизао публику на ноге, уз нови трипл-дабл! Шоу српског центра у победи над Лос Анђелес Клиперсима.  Јокић се играо – 21. трипл-дабл у каријери у победи против Клиперса.  Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Лос Анђелес Клиперсе резултатом 121:100.

Кошарка 11.01.2019 | 13:00
Јокић као Џабар, испред само недостижни Чемберлен!
Центар екипе из Колорада овако се изједначио са легендарним Каримом Абдул-Џабаром по броју трипл-даблова и од високих играча испред њега је само чувени Вилт Чемберлен са недостижних 78.

Јокић је одиграо веома добар меч против Клиперса и за 28 минута остварио је учинак од 18 поена, 14 скокова и десет асистенција.

Србин има исти број трипл-даблова као Коби Брајант и Крис Вебер, а на један је од Дрејмонда Грина. Достижни су такође Волт Фрејзер (23), Клајд Дрекслер (25), па и његово "величанство" Мајкл Џордан (28). 

Никола није био претерано заинтересован у првом полувремену за игру, али је зато у другом бриљирао и екипа из града "анђела" није имала никакве шансе против првопласиране екипе Запада. 

Ово је био пети трипл-дабл у сезони за Јокића, други заредом, трећи у последњих шест утакмица и 21. у каријери. Феноменално.



Српски центар Никола Јокић одиграо је феноменалну партију, пошто је остварио пети трипл-дабл ове сезоне, а 21. у каријери.

Јокић није добро кренуо меч, у првом полувремену је био тих, али је зато у другом направио шоу у "Пепси центру".

Српски кошаркаша имао је неколико сјајних потеза, а меч је на крају завршио са 18 поена, 14 скокова и 10 асистенција. 

Код Клиперса Бобан Марјановић је одиграо шест минута, али се није уписао у листу стрелаца, док Милош Теодосић није улазио у игру. 

Најефикаснији у победничком саставу био је Џамал Мари са 23 поена. Госте је предводио Лу Вилијамс са 19 поена, док су по 18 постигли Данило Галинари и Тобајас Херис. 

Денвер је остварио 28. победу, док је Лос Анђелес претрпео 17. пораз.

Утакмица је отворена у веома брзом ритму и Денвер је брзо преузео контролу над мечом. Сјајно су играли Крег и Бизли које је Јокић "спајао с обруче". Ипак, Никола је добио два брза фаула и морао је да напусти терен пре времена и да се врати нешто касније. 

То је на најбољи могући начин искористио Мејсон Пламли који је одиграо одлично полувреме. Клиперсе су у животу држали Херис, Галинари и Вилијамс, док се код екипе из Колорада разиграо Џамал Мари. 

Јокић је крајем друге деонице добио и трећи фаул па је знатно опрезнији морао да уђе у друго полувреме. Тако је макар требало да буде, међутим Никола је одиграо без пардона трећу четвртину, агресивно од старта и пред последњу деоницу била му је потребна само једна асистенција за трипл-дабл. 

Денвер је успео да се одлепи крајем треће и почетком четврте четвртине, а Јокић је успешним додавањем за Лајлса на средини последње деонице дошао до петог трипл-дабла у сезони. На крају, Денвер је забележио добру и важну победу, док Клиперси нису имали никакве шансе. 

Никола Јокић се играо против Лос Анђелес Клиперса. Буквално! 

Уписао је сам себи асистенцију, квотербековским додавањем преко целог терена пронашао саиграча, затим и без гледања... На крају, утакмицу је завршио петим "трипл-даблом" у сезони, а другим узастопним: 18 поена, 14 скокова, 10 асистенција. 

У 11. победи заредом на домаћем терену, Денвер је славио против Клиперса - 121:100. 

Српски центар био је посебно мотивисан због подршке НФЛ (амерички рагби) звезде, Вона Милера, са којим је пре утакмице разменио дресове.

Поред Јокића, расположени у тиму Денвера били су Џамал Мареј (23п), Мејсон Пламли (17п, 12ск), Малик Бизли (15п), Тори Крег и Монти Морис (по 14п)...

Најефикаснији у гостујућем тиму био је Лу Вилијамс са 19 поена, једним више од Данила Галинарија и Тобијаса Хериса, који је имао и 11 скокова. Бобан Марјановић је за шест минута на паркету имао три ухваћене лопте, док Милош Теодосић није улазио у игру.

Претходне ноћи на терену је био и тандем Сакрамента, Немања Бјелица - Богдан Богдановић. Њих двојица допринели су победи свог тима код куће против Детроита: 112:102.

Бјелица је меч завршио са седам поена, пет асистенција и пет скокова, а Богдановић је убацио шест поена, имао четири асистенције и три скока.

Кингси су меч отворили серијом 5:0 и константно били у предности, па сада имају исти учинак победа и пораза, по 21, и налазе се на 10. месту Западне конференције коју предводи Денвер (28:12).

Најузбудљивији меч вечери одиграли су Сан Антонио и Оклахома, који је после два продужетка припао Спарсима - 154:147.

Сан Антонио је до победе водио сјајни Ламаркус Олдриџ са 56 поена, Дерик Вајт је додао 23, Марко Белинели 19, а Демар Дерозан 16 поена уз 11 асистенција.

У редовима Оклахоме најефикаснији је био Пол Џорџ са 30 поена, Џереми Грант је убацио 25, док је Расел Вестбрук меч завршио  трипл-дабл учинком - 24 поена, 13 скокова и 24 асистенције.

Победу на свом терену уписао је и Мајами, који је био бољи од Бостона 115:99. Најефикаснији у 20. овосезонској победи Мајамија били су Двејн Вејд са 19 и Џош Ричардсон са 18 поена, док се на другој страни истакао Кајри Ирвинг са 22.

РЕЗУЛТАТИ:

Мајами – Бостон 115:99
Денвер – Л.А. Клиперс 121:100
Сан Антонио – Оклахома 154:147, после продужетака (130:130)
Сакраменто – Детроит 112:102

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар