Jokić kao Džabar, ispred samo nedostižni Čemberlen!

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, ostvario je 21. tripl-dabl u karijeri u pobedi nad Los Anđeles Klipersima.  Jokić opet podizao publiku na noge, uz novi tripl-dabl! Šou srpskog centra u pobedi nad Los Anđeles Klipersima.  Jokić se igrao – 21. tripl-dabl u karijeri u pobedi protiv Klipersa.  Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse rezultatom 121:100.

Košarka 11.01.2019 | 13:00
Jokić kao Džabar, ispred samo nedostižni Čemberlen!
Centar ekipe iz Kolorada ovako se izjednačio sa legendarnim Karimom Abdul-Džabarom po broju tripl-dablova i od visokih igrača ispred njega je samo čuveni Vilt Čemberlen sa nedostižnih 78.

Jokić je odigrao veoma dobar meč protiv Klipersa i za 28 minuta ostvario je učinak od 18 poena, 14 skokova i deset asistencija.

Srbin ima isti broj tripl-dablova kao Kobi Brajant i Kris Veber, a na jedan je od Drejmonda Grina. Dostižni su takođe Volt Frejzer (23), Klajd Dreksler (25), pa i njegovo "veličanstvo" Majkl Džordan (28). 

Nikola nije bio preterano zainteresovan u prvom poluvremenu za igru, ali je zato u drugom briljirao i ekipa iz grada "anđela" nije imala nikakve šanse protiv prvoplasirane ekipe Zapada. 

Ovo je bio peti tripl-dabl u sezoni za Jokića, drugi zaredom, treći u poslednjih šest utakmica i 21. u karijeri. Fenomenalno.



Srpski centar Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu partiju, pošto je ostvario peti tripl-dabl ove sezone, a 21. u karijeri.

Jokić nije dobro krenuo meč, u prvom poluvremenu je bio tih, ali je zato u drugom napravio šou u "Pepsi centru".

Srpski košarkaša imao je nekoliko sjajnih poteza, a meč je na kraju završio sa 18 poena, 14 skokova i 10 asistencija. 

Kod Klipersa Boban Marjanović je odigrao šest minuta, ali se nije upisao u listu strelaca, dok Miloš Teodosić nije ulazio u igru. 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džamal Mari sa 23 poena. Goste je predvodio Lu Vilijams sa 19 poena, dok su po 18 postigli Danilo Galinari i Tobajas Heris. 

Denver je ostvario 28. pobedu, dok je Los Anđeles pretrpeo 17. poraz.

Utakmica je otvorena u veoma brzom ritmu i Denver je brzo preuzeo kontrolu nad mečom. Sjajno su igrali Kreg i Bizli koje je Jokić "spajao s obruče". Ipak, Nikola je dobio dva brza faula i morao je da napusti teren pre vremena i da se vrati nešto kasnije. 

To je na najbolji mogući način iskoristio Mejson Plamli koji je odigrao odlično poluvreme. Kliperse su u životu držali Heris, Galinari i Vilijams, dok se kod ekipe iz Kolorada razigrao Džamal Mari. 

Jokić je krajem druge deonice dobio i treći faul pa je znatno oprezniji morao da uđe u drugo poluvreme. Tako je makar trebalo da bude, međutim Nikola je odigrao bez pardona treću četvrtinu, agresivno od starta i pred poslednju deonicu bila mu je potrebna samo jedna asistencija za tripl-dabl. 

Denver je uspeo da se odlepi krajem treće i početkom četvrte četvrtine, a Jokić je uspešnim dodavanjem za Lajlsa na sredini poslednje deonice došao do petog tripl-dabla u sezoni. Na kraju, Denver je zabeležio dobru i važnu pobedu, dok Klipersi nisu imali nikakve šanse. 

Nikola Jokić se igrao protiv Los Anđeles Klipersa. Bukvalno! 

Upisao je sam sebi asistenciju, kvoterbekovskim dodavanjem preko celog terena pronašao saigrača, zatim i bez gledanja... Na kraju, utakmicu je završio petim "tripl-dablom" u sezoni, a drugim uzastopnim: 18 poena, 14 skokova, 10 asistencija. 

U 11. pobedi zaredom na domaćem terenu, Denver je slavio protiv Klipersa - 121:100. 

Srpski centar bio je posebno motivisan zbog podrške NFL (američki ragbi) zvezde, Vona Milera, sa kojim je pre utakmice razmenio dresove.

Pored Jokića, raspoloženi u timu Denvera bili su Džamal Marej (23p), Mejson Plamli (17p, 12sk), Malik Bizli (15p), Tori Kreg i Monti Moris (po 14p)...

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Lu Vilijams sa 19 poena, jednim više od Danila Galinarija i Tobijasa Herisa, koji je imao i 11 skokova. Boban Marjanović je za šest minuta na parketu imao tri uhvaćene lopte, dok Miloš Teodosić nije ulazio u igru.

Prethodne noći na terenu je bio i tandem Sakramenta, Nemanja Bjelica - Bogdan Bogdanović. Njih dvojica doprineli su pobedi svog tima kod kuće protiv Detroita: 112:102.

Bjelica je meč završio sa sedam poena, pet asistencija i pet skokova, a Bogdanović je ubacio šest poena, imao četiri asistencije i tri skoka.

Kingsi su meč otvorili serijom 5:0 i konstantno bili u prednosti, pa sada imaju isti učinak pobeda i poraza, po 21, i nalaze se na 10. mestu Zapadne konferencije koju predvodi Denver (28:12).

Najuzbudljiviji meč večeri odigrali su San Antonio i Oklahoma, koji je posle dva produžetka pripao Sparsima - 154:147.

San Antonio je do pobede vodio sjajni Lamarkus Oldridž sa 56 poena, Derik Vajt je dodao 23, Marko Belineli 19, a Demar Derozan 16 poena uz 11 asistencija.

U redovima Oklahome najefikasniji je bio Pol Džordž sa 30 poena, Džeremi Grant je ubacio 25, dok je Rasel Vestbruk meč završio  tripl-dabl učinkom - 24 poena, 13 skokova i 24 asistencije.

Pobedu na svom terenu upisao je i Majami, koji je bio bolji od Bostona 115:99. Najefikasniji u 20. ovosezonskoj pobedi Majamija bili su Dvejn Vejd sa 19 i Džoš Ričardson sa 18 poena, dok se na drugoj strani istakao Kajri Irving sa 22.

REZULTATI:

Majami – Boston 115:99
Denver – L.A. Klipers 121:100
San Antonio – Oklahoma 154:147, posle produžetaka (130:130)
Sakramento – Detroit 112:102

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar