ШПА - Куп: Леванте шамарао Барсу!

Кутињов пенал за четвртфинале! Како су Каталонци играли вечерас пораз од једног гола разлике им је премија. . .  Барселона поражена у Купу краља – четврта победа Левантеа у историји! Фудбалери Барселоне поражени су у првом мечу осмине финала Купа краља, а бољи од "блаугране" био је Леванте са 2:1.

Фудбал 10.01.2019 | 23:50
ШПА - Куп: Леванте шамарао Барсу!
Левантеу је ово тек четврта победа у 30 утакмица са Барселоном у историји клуба и трећи пораз Барселоне у овој сезони.

Голове за Леванте, који је у овом мечу био домаћин, постигли су Ерик Кабако и Борха Мајорал у првом полувременау, док је стрелац јединог гола за госте био Филипе Кутињо у завршници меча.

Леванте је повео у четвртом минуту када је Рубен Роћина из прекида центрирао у петерац а тамо најбоље скочио Кабако. 

У 18. минуту Мајорал дуплира предност домаћих после одличног додавања Емануела Боатенга. Мајорал је примио лопту кроз средину, побегао удесно, али не толико да не може да по земљи нациља даљи угао гола Барселоне за 2:0. 

Утешни гол за играче у жутим дресовима дао је Кутињо после пенал који је скривио Мозес Симон у 84. минуту. Кутињо је био сигуран, Барселона није успела да изједначи или преокрене до краја утакмице, али далеко од тога да је било шта готово. 

Реванш се игра за седам дана у Барселони. Да подсетимо, раније у току дана су одиграна још два меча осмине финала Купа у којима је Севиља победила Атлетик Билбао са 3:1, а Бетис и Сосиједад су играли без голова.

Леванте је заслужено савладао Каталонце са 2:1 и стекао предност пред реванш осмине финала Купа краља који се игра на Ноу Кампу 17. јануара, а видећемо хоће ли Ернесто Валверде остати доследан и у најмасовнијем такмичењу играти са комбинованим саставом или намерава да следећег четвртка пошаље тешку артиљерију у виду Месија, Суареза и Ракитића који су одмарали вечерас.

Ови што су били на терену у жутим дресовима потпуно су подбацили, па им коначан резултат и пораз од једног гола дође на крају као премија.

Посебно су се неславно провели штопер Жеисон Муриљо који је дебитовао од доласка из Валенсије и индиспонирани Бразилац Малком, који је промашио невероватан зицер средином првог полувремена у дуелу са голманом Левантеа. Лош је био и 18-годишњи леви бек Хуан Миранда који је дао чисту лопту у ноге домаћинима за други гол, због чега га је тренер извео из игре већ на полувремену.

Леванте је сјајно отворио меч, а већ после четири минута штопер домаћих Кабако је главом матирао Силесена за 1:0. Још се домаћа публика није поштено обрадовала водећем поготку, а тим из Валенсије је водио са 2:0 у 16. минуту. Млади Миранда је погрешио, а вечерас сјани Емануел Боатенг послужио Борху Мајорала. Некадашњи нападач Реала тако се осветио великом ривалу па ће на његов гол благонаклоно гледати и навијачи Мадриђана.

Барселона није била на очекиваном нивоу вечерас. Иако су у тиму били и Кутињо и Видал и Бускетс и Усман Дембеле, Барса је запретила само два пута у првом делу, али се мрежа Леванте није затресла. У другом полувремену је Леванте пропустио неколико добрих шанси да дотуче Каталонце, а најбољу прилику је промашио Хозе Моралес којег је Силесен мајсторски прочитао у ситуацији један на један и сачувао Каталонце у игри пред реванш.

До почасног гола Каталонци су ипак стигли у 85. минуту са беле тачке, а стрелац је био Филипе Кутињо. Претходно је у шеснаестерцу Левантеа оборен Денис Суарез који је ушао с клупе у 67. минуту и играо добро и дриблао вероватно желећи да се препоручи Арсеналу и Унају Емерију који га траже у овом прелазном року.

И поред пораза за Барсу (трећег у сезони) ништа још није изгубљено, мада је јасно и да без Месија и компаније све тешко иде...

Што се тиче Левантеа, капа доле како су одиграли вечерас. Заиста су пулени Пака Лопеза одушевили све љубитеље фудбала, али је питање имају ли снаге да у реваншу на Ноу Кампу понове овакав спектакл.

Ово је била тек четврта победа маленог клуба у 30. дуелу са Каталонцима и заслужују да је прославе. 

ШПАНИЈА, КУП КРАЉА - 1/8 финала

Уторак

Хихон - Валенсија 2:1 (1:1)
/Ноблехас 34, Блекмен 79 - Гамеиро 45/

Среда

Ђирона - Атлетико 1:1 (1:1)
/Лозано 34 - Гризман 9/

Хетафе - Ваљадолид 1:0 (0:0)
/Родригез 90/

Виљареал - Еспањол 2:2 (0:1)
/Екамби 85, Бака 89 - Дардер 15, Лопез 72/

Реал Мадрид - Леганес 3:0 (1:0)
/Рамос 44 пен - Васкез 68, Винисијус 77/

Четвртак

Билбао - Севиља 1:3 (0:1)
/Сан Хозе 49 - Нолито 6, Силва 53, Бен Једер

Бетис - Сосиједад 0:0

Леванте - Барселона 2:1 (2:0)
/Кабако 4, Мајорал 18 - Кутињо 85. пенал/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар