ŠPA - Kup: Levante šamarao Barsu!

Kutinjov penal za četvrtfinale! Kako su Katalonci igrali večeras poraz od jednog gola razlike im je premija. . .  Barselona poražena u Kupu kralja – četvrta pobeda Levantea u istoriji! Fudbaleri Barselone poraženi su u prvom meču osmine finala Kupa kralja, a bolji od "blaugrane" bio je Levante sa 2:1.

Fudbal 10.01.2019 | 23:50
ŠPA - Kup: Levante šamarao Barsu!
Levanteu je ovo tek četvrta pobeda u 30 utakmica sa Barselonom u istoriji kluba i treći poraz Barselone u ovoj sezoni.

Golove za Levante, koji je u ovom meču bio domaćin, postigli su Erik Kabako i Borha Majoral u prvom poluvremenau, dok je strelac jedinog gola za goste bio Filipe Kutinjo u završnici meča.

Levante je poveo u četvrtom minutu kada je Ruben Roćina iz prekida centrirao u peterac a tamo najbolje skočio Kabako. 

U 18. minutu Majoral duplira prednost domaćih posle odličnog dodavanja Emanuela Boatenga. Majoral je primio loptu kroz sredinu, pobegao udesno, ali ne toliko da ne može da po zemlji nacilja dalji ugao gola Barselone za 2:0. 

Utešni gol za igrače u žutim dresovima dao je Kutinjo posle penal koji je skrivio Mozes Simon u 84. minutu. Kutinjo je bio siguran, Barselona nije uspela da izjednači ili preokrene do kraja utakmice, ali daleko od toga da je bilo šta gotovo. 

Revanš se igra za sedam dana u Barseloni. Da podsetimo, ranije u toku dana su odigrana još dva meča osmine finala Kupa u kojima je Sevilja pobedila Atletik Bilbao sa 3:1, a Betis i Sosijedad su igrali bez golova.

Levante je zasluženo savladao Katalonce sa 2:1 i stekao prednost pred revanš osmine finala Kupa kralja koji se igra na Nou Kampu 17. januara, a videćemo hoće li Ernesto Valverde ostati dosledan i u najmasovnijem takmičenju igrati sa kombinovanim sastavom ili namerava da sledećeg četvrtka pošalje tešku artiljeriju u vidu Mesija, Suareza i Rakitića koji su odmarali večeras.

Ovi što su bili na terenu u žutim dresovima potpuno su podbacili, pa im konačan rezultat i poraz od jednog gola dođe na kraju kao premija.

Posebno su se neslavno proveli štoper Žeison Muriljo koji je debitovao od dolaska iz Valensije i indisponirani Brazilac Malkom, koji je promašio neverovatan zicer sredinom prvog poluvremena u duelu sa golmanom Levantea. Loš je bio i 18-godišnji levi bek Huan Miranda koji je dao čistu loptu u noge domaćinima za drugi gol, zbog čega ga je trener izveo iz igre već na poluvremenu.

Levante je sjajno otvorio meč, a već posle četiri minuta štoper domaćih Kabako je glavom matirao Silesena za 1:0. Još se domaća publika nije pošteno obradovala vodećem pogotku, a tim iz Valensije je vodio sa 2:0 u 16. minutu. Mladi Miranda je pogrešio, a večeras sjani Emanuel Boateng poslužio Borhu Majorala. Nekadašnji napadač Reala tako se osvetio velikom rivalu pa će na njegov gol blagonaklono gledati i navijači Madriđana.

Barselona nije bila na očekivanom nivou večeras. Iako su u timu bili i Kutinjo i Vidal i Buskets i Usman Dembele, Barsa je zapretila samo dva puta u prvom delu, ali se mreža Levante nije zatresla. U drugom poluvremenu je Levante propustio nekoliko dobrih šansi da dotuče Katalonce, a najbolju priliku je promašio Hoze Morales kojeg je Silesen majstorski pročitao u situaciji jedan na jedan i sačuvao Katalonce u igri pred revanš.

Do počasnog gola Katalonci su ipak stigli u 85. minutu sa bele tačke, a strelac je bio Filipe Kutinjo. Prethodno je u šesnaestercu Levantea oboren Denis Suarez koji je ušao s klupe u 67. minutu i igrao dobro i driblao verovatno želeći da se preporuči Arsenalu i Unaju Emeriju koji ga traže u ovom prelaznom roku.

I pored poraza za Barsu (trećeg u sezoni) ništa još nije izgubljeno, mada je jasno i da bez Mesija i kompanije sve teško ide...

Što se tiče Levantea, kapa dole kako su odigrali večeras. Zaista su puleni Paka Lopeza oduševili sve ljubitelje fudbala, ali je pitanje imaju li snage da u revanšu na Nou Kampu ponove ovakav spektakl.

Ovo je bila tek četvrta pobeda malenog kluba u 30. duelu sa Kataloncima i zaslužuju da je proslave. 

ŠPANIJA, KUP KRALJA - 1/8 finala

Utorak

Hihon - Valensija 2:1 (1:1)
/Noblehas 34, Blekmen 79 - Gameiro 45/

Sreda

Đirona - Atletiko 1:1 (1:1)
/Lozano 34 - Grizman 9/

Hetafe - Valjadolid 1:0 (0:0)
/Rodrigez 90/

Viljareal - Espanjol 2:2 (0:1)
/Ekambi 85, Baka 89 - Darder 15, Lopez 72/

Real Madrid - Leganes 3:0 (1:0)
/Ramos 44 pen - Vaskez 68, Vinisijus 77/

Četvrtak

Bilbao - Sevilja 1:3 (0:1)
/San Hoze 49 - Nolito 6, Silva 53, Ben Jeder

Betis - Sosijedad 0:0

Levante - Barselona 2:1 (2:0)
/Kabako 4, Majoral 18 - Kutinjo 85. penal/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar