Приштина: Три авиона отишла за Хаг

Три мања цивилна авиона полетјела су вечерас са војног дела приштинског аеродрома, а извори у Приштини навели су да се у њима налазе бивши припадници ОВК.

Србија 10.01.2019 | 22:07
Приштина: Три авиона отишла за Хаг
Наведено је да ће они наредних дана бити саслушани у Специјалном суду за ратне злочине ОВК, пренео је РТС.

Приштински адвокат Том Гаши наводи да ће у првој групи бити саслушани команданти оперативних зона Лап и Дреница Рустем Мустафа и Сами Љуштаку. 

Непосредно после полијетања није било познато ко се тачно налази у тим авионима, али су извори у Приштини навели да су ка Хагу полетјели бивши припадници ОВК, које ће саслушати истражитељи специјалног суда за злочине ОВК. 

Извјесно је, међутим, да се у авионима не налазе бивши шеф главног штаба ОВК Сулејман Сељими, чије је саслушање одложено због болести, те Ремзи Шаља, који је у међувремену побјегао са Косова. 

Бивши команданти оперативних зона Лап и Дреница Рустем Мустафа и Сами Љуштаку у Хаг ће отпутовати наредне седмице. 

"Имамо информацију да ће у првој групи, која би требало 14. јануара да да изјаве пред Специјалним судом, односно у канцеларији специјалног тужиоца, бити команданти Рустем Мустафа, звани Реми, и Сами Љуштаку. Они су се одазвали позиву", рекао је за РТС приштински адвокат Том Гаши, чија канцеларија брани некадашњег шефа главног штаба ОВК Сулејмана Сељимија. 

"Позвано је још десетак припадника бивше ОВК, међутим, они имају неки други редосљед. Они су Хаг позвани у својству сведока или окривљених. Мислим да је већина у својству окривљених", рекао је Гаши, наводећи да су у току преговори са Специјалним тужилаштвом да Сељими буде саслушан у Приштини. 

Гаши је, такође, навео и да ће прве оптужнице пред Специјалним судом за ратне злочине бити подигнуте у наредних неколико седмица, као да би се међу оптуженима могли наћи и најзначајнији команданти ОВК.

(Тањуг)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ТРН

10.01.2019 21:14

То су Војници некрију се по рупама капа доле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Трн

10.01.2019 22:28

Сацекај док продје судјење. Њима је вец јављено да це бити ослободјени.

Name

Рестарт X

10.01.2019 23:04

Само три?

Name

ре трн

10.01.2019 23:27

Знају да ће бити ослобођени

Name

Душко

11.01.2019 06:05

Што би се крили када је унапријед договорено да неће бити осуђени, као ни Харадинај, Чеку, Орић, Готовина, Маркач и други прије њих.Хаг суд за Србе, твој коментар срамота за тебе и род од кога потичеш.

Name

Ја

10.01.2019 23:15

Незнамо ко је у авиону,али знамо ко је у Хагу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дуско

11.01.2019 10:07

Дуско ако имас доказе за то сто прицас дај наајблизем суду (да напоменем без лазних свјеxока и ако их има ради неутицања на њих не објављуј им имена) а мозе и у Бијељини и узми потврду да је запримлхено к знању и ако је то тако за било кога што си навео волио бих да га одма осуде. У противном не баљезгај по порталима.

Name

Логика

11.01.2019 08:48

Ништа од тога то је опет једна варка Запада и Америке сви ће се они вратити без казне то је она Народна трла баба лан да јој прође дан! Ништа од тога замајавање Српског Народа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трошкови

11.01.2019 13:23

А ко И'м плаћа трошкове луксузног путовања у Хаг и одмора у хотелу са 5*? Ваљда ЕУ.?

ОДГОВОРИТЕ