Priština: Tri aviona otišla za Hag

Tri manja civilna aviona poletjela su večeras sa vojnog dela prištinskog aerodroma, a izvori u Prištini naveli su da se u njima nalaze bivši pripadnici OVK.

Srbija 10.01.2019 | 22:07
Priština: Tri aviona otišla za Hag
Navedeno je da će oni narednih dana biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK, preneo je RTS.

Prištinski advokat Tom Gaši navodi da će u prvoj grupi biti saslušani komandanti operativnih zona Lap i Drenica Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku. 

Neposredno posle polijetanja nije bilo poznato ko se tačno nalazi u tim avionima, ali su izvori u Prištini naveli da su ka Hagu poletjeli bivši pripadnici OVK, koje će saslušati istražitelji specijalnog suda za zločine OVK. 

Izvjesno je, međutim, da se u avionima ne nalaze bivši šef glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi, čije je saslušanje odloženo zbog bolesti, te Remzi Šalja, koji je u međuvremenu pobjegao sa Kosova. 

Bivši komandanti operativnih zona Lap i Drenica Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku u Hag će otputovati naredne sedmice. 

"Imamo informaciju da će u prvoj grupi, koja bi trebalo 14. januara da da izjave pred Specijalnim sudom, odnosno u kancelariji specijalnog tužioca, biti komandanti Rustem Mustafa, zvani Remi, i Sami Ljuštaku. Oni su se odazvali pozivu", rekao je za RTS prištinski advokat Tom Gaši, čija kancelarija brani nekadašnjeg šefa glavnog štaba OVK Sulejmana Seljimija. 

"Pozvano je još desetak pripadnika bivše OVK, međutim, oni imaju neki drugi redosljed. Oni su Hag pozvani u svojstvu svedoka ili okrivljenih. Mislim da je većina u svojstvu okrivljenih", rekao je Gaši, navodeći da su u toku pregovori sa Specijalnim tužilaštvom da Seljimi bude saslušan u Prištini. 

Gaši je, takođe, naveo i da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine biti podignute u narednih nekoliko sedmica, kao da bi se među optuženima mogli naći i najznačajniji komandanti OVK.

(Tanjug)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

TRN

10.01.2019 21:14

To su Vojnici nekriju se po rupama kapa dole...

ODGOVORITE
Name

Re Trn

10.01.2019 22:28

Sacekaj dok prodje sudjenje. Njima je vec javljeno da ce biti oslobodjeni.

Name

Restart X

10.01.2019 23:04

Samo tri?

Name

re trn

10.01.2019 23:27

Znaju da će biti oslobođeni

Name

Duško

11.01.2019 06:05

Što bi se krili kada je unaprijed dogovoreno da neće biti osuđeni, kao ni Haradinaj, Čeku, Orić, Gotovina, Markač i drugi prije njih.Hag sud za Srbe, tvoj komentar sramota za tebe i rod od koga potičeš.

Name

Ja

10.01.2019 23:15

Neznamo ko je u avionu,ali znamo ko je u Hagu

ODGOVORITE
Name

Re Dusko

11.01.2019 10:07

Dusko ako imas dokaze za to sto pricas daj naajblizem sudu (da napomenem bez laznih svjexoka i ako ih ima radi neuticanja na njih ne objavljuj im imena) a moze i u Bijeljini i uzmi potvrdu da je zaprimlheno k znanju i ako je to tako za bilo koga što si naveo volio bih da ga odma osude. U protivnom ne baljezgaj po portalima.

Name

Logika

11.01.2019 08:48

Ništa od toga to je opet jedna varka Zapada i Amerike svi će se oni vratiti bez kazne to je ona Narodna trla baba lan da joj prođe dan! Ništa od toga zamajavanje Srpskog Naroda..

ODGOVORITE
Name

Troškovi

11.01.2019 13:23

A ko I'm plaća troškove luksuznog putovanja u Hag i odmora u hotelu sa 5*? Valjda EU.?

ODGOVORITE