Севиља отворила врата четвртфинала Купа краља!

Нолито блистао на Сан Мамесу, Севиља закорачила у четвртфинале Купа! Фудбалери Севиље стекли су велику предност у осмини финала Купа краља после првих 90 минута са Атлетик Билбаоом.  Тек други пут у последњих десет мечева Андалужани као гости победили Атлетик Билбао!

Фудбал 10.01.2019 | 22:00
Севиља отворила врата четвртфинала Купа краља!
Андалужани су славили 3:1 у Баскији па би реванш на Рамон Санчес Писхуану требало да буде формалност.

Јунак гостију био је Нолито стрелац водећег поготка и асистент преостала два.

Севиља је повела на Сан Мамесу већ у шестом минуту преко Нолита, да би у четвртом минуту другог полувремена изједначио Сан Хозе.

Међутим, већ у 53. гости су опет водили голом Андреа Силве после додавања Нолита, који је 13 минута пре краја проиграо и Бен Једера за коначан резултат.

Реванш у Севиљи је 16. јануара.

Севиља је завршила пола посла око пласмана у четвртфинале шпанског Купа краља. Андалузијски клуб је као гост победио Атлетик Билбао са 3:1 у првој утакмици осмине финала и потпуно мирно може да чека реванш за шест дана на стадиону Санчез Писхуан.

Није домаћин био толико слабији ривал колико показује коначан резултат, него је Севиља још једном потврдила да има одличну реализацију.

Све је почело у шестом минуту поготком Нолита, а у улози асистента нашао се Франко Васкез. У наставку је благу иницијативу имао Атлетик, али Маркел Сусаета и Андер Капа нису били довољно сналажљиви пред противничким голом.

Дали су домаћи гол у 41. минуту, али га је после употребе ВАР технологије главни судија поништио због офсајда у којем се нашао стрелац Ариц Адуриц.

Почетком другог полувремена, тачније у 49. минуту, Атлетик је успео да изједначи – Сусаета је добро центрирао из корнера, а Микел Сан Хозе нашао се на правом месту.

Ипак, само четири минута било је потребно Севиље да поново дође до предности, а леп гол постигао јеАндре Силва прецизним ударцем у доњи десни угао.

Коначан резултат 13 минута пре краја поставио је Висан бен Једер после одличног додавања расположеног Нолита.

Куп краља, осмина финала:

Атлетико Билбао – Севиља 1:3

Бетис – Реал Сосиједад

Леванте – Барселона

Среда:

Ђирона – Атлетико Мадрид 1:1
Хетафе – Ваљадолид 1:0
Виљареал – Еспањол 2:2
Реал Мадрид – Леганес 3:0

Уторак:

Спортинг Хихон – Валенсија 2:1

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар