Sevilja otvorila vrata četvrtfinala Kupa kralja!

Nolito blistao na San Mamesu, Sevilja zakoračila u četvrtfinale Kupa! Fudbaleri Sevilje stekli su veliku prednost u osmini finala Kupa kralja posle prvih 90 minuta sa Atletik Bilbaoom.  Tek drugi put u poslednjih deset mečeva Andalužani kao gosti pobedili Atletik Bilbao!

Fudbal 10.01.2019 | 22:00
Sevilja otvorila vrata četvrtfinala Kupa kralja!
Andalužani su slavili 3:1 u Baskiji pa bi revanš na Ramon Sančes Pishuanu trebalo da bude formalnost.

Junak gostiju bio je Nolito strelac vodećeg pogotka i asistent preostala dva.

Sevilja je povela na San Mamesu već u šestom minutu preko Nolita, da bi u četvrtom minutu drugog poluvremena izjednačio San Hoze.

Međutim, već u 53. gosti su opet vodili golom Andrea Silve posle dodavanja Nolita, koji je 13 minuta pre kraja proigrao i Ben Jedera za konačan rezultat.

Revanš u Sevilji je 16. januara.

Sevilja je završila pola posla oko plasmana u četvrtfinale španskog Kupa kralja. Andaluzijski klub je kao gost pobedio Atletik Bilbao sa 3:1 u prvoj utakmici osmine finala i potpuno mirno može da čeka revanš za šest dana na stadionu Sančez Pishuan.

Nije domaćin bio toliko slabiji rival koliko pokazuje konačan rezultat, nego je Sevilja još jednom potvrdila da ima odličnu realizaciju.

Sve je počelo u šestom minutu pogotkom Nolita, a u ulozi asistenta našao se Franko Vaskez. U nastavku je blagu inicijativu imao Atletik, ali Markel Susaeta i Ander Kapa nisu bili dovoljno snalažljivi pred protivničkim golom.

Dali su domaći gol u 41. minutu, ali ga je posle upotrebe VAR tehnologije glavni sudija poništio zbog ofsajda u kojem se našao strelac Aric Aduric.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 49. minutu, Atletik je uspeo da izjednači – Susaeta je dobro centrirao iz kornera, a Mikel San Hoze našao se na pravom mestu.

Ipak, samo četiri minuta bilo je potrebno Sevilje da ponovo dođe do prednosti, a lep gol postigao jeAndre Silva preciznim udarcem u donji desni ugao.

Konačan rezultat 13 minuta pre kraja postavio je Visan ben Jeder posle odličnog dodavanja raspoloženog Nolita.

Kup kralja, osmina finala:

Atletiko Bilbao – Sevilja 1:3

Betis – Real Sosijedad

Levante – Barselona

Sreda:

Đirona – Atletiko Madrid 1:1
Hetafe – Valjadolid 1:0
Viljareal – Espanjol 2:2
Real Madrid – Leganes 3:0

Utorak:

Sporting Hihon – Valensija 2:1

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar