Из борбе за Европу, у борбу за опстанак!

Ибаи Гомез вратио се у Атлетик Билбао, који је тек победом над Селтом у Вигу пре три дана умакао из зоне испадања.

Фудбал 11.01.2019 | 09:45
Из борбе за Европу, у борбу за опстанак!
Ибаи Гомез (29) одлучио је да се после одличне две и по сезоне у екипи Алавеса врати у родни град и свој вољени клуб - Атлетик Билбао.

Алавес је после 18. кола четврти на табели Примере, са бодом више од моћног Реала, док се Атлетик налази на 17. позицији, након што је првом победом у гостима ове сезоне (1:2 против Селте у Вигу) престигао Виљареал и бар на недељу дана изашао из зоне испадања.

Испада тако да је Ибаи у својој каријери направио корак уназад, али за њега је повратак у Атлетик, чије боје је бранио од 2010. до 2016, био шанса која се не пропушта.

"Знам да многи неће разумети ову моју одлуку и да се неће сложити са њом", рекао је Ибаи у кратком филму, објављеном на друштвеним мрежама, по угледу на Антоана Гризмана и његово летошње саопштење о наставку сарадње са Атлетико Мадридом.

"Хвала Алавесу на свему. Увек ћу га носити у срцу, али сада је време за повратак кући",додао је Ибаи, који на крају троделног Инстаграм видеа ставља у фиоку Алавесов плаво-бели дрес, а из ње вади црвено-белу "униформу" Атлетик Билбаа.

Он је на 92 наступа за Алавес дао 17 голова и 11 пута асистирао саиграчима, а осим поменутог четвртог места, практично на половини шпанског првенства, највећи успех током Ибаијевог боравка у клубу био је пласман у финале Купа краља 2017. године.

Радост освајања трофеја ускратили су им Лионел Меси, Нејмар и Барселона, савладавши их резултатом 3:1.

Као што је познато, Атлетик у своје редове доводи само играче баскијске националности или порекла, па тако у јануарском прелазном року жели да из иностранства врати Андера Ереру (Манчестер јунајтед), Фернанда Љорентеа (Тотенхем) и Хавија Мартинеза (Бајерн).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар