Iz borbe za Evropu, u borbu za opstanak!

Ibai Gomez vratio se u Atletik Bilbao, koji je tek pobedom nad Seltom u Vigu pre tri dana umakao iz zone ispadanja.

Fudbal 11.01.2019 | 09:45
Iz borbe za Evropu, u borbu za opstanak!
Ibai Gomez (29) odlučio je da se posle odlične dve i po sezone u ekipi Alavesa vrati u rodni grad i svoj voljeni klub - Atletik Bilbao.

Alaves je posle 18. kola četvrti na tabeli Primere, sa bodom više od moćnog Reala, dok se Atletik nalazi na 17. poziciji, nakon što je prvom pobedom u gostima ove sezone (1:2 protiv Selte u Vigu) prestigao Viljareal i bar na nedelju dana izašao iz zone ispadanja.

Ispada tako da je Ibai u svojoj karijeri napravio korak unazad, ali za njega je povratak u Atletik, čije boje je branio od 2010. do 2016, bio šansa koja se ne propušta.

"Znam da mnogi neće razumeti ovu moju odluku i da se neće složiti sa njom", rekao je Ibai u kratkom filmu, objavljenom na društvenim mrežama, po ugledu na Antoana Grizmana i njegovo letošnje saopštenje o nastavku saradnje sa Atletiko Madridom.

"Hvala Alavesu na svemu. Uvek ću ga nositi u srcu, ali sada je vreme za povratak kući",dodao je Ibai, koji na kraju trodelnog Instagram videa stavlja u fioku Alavesov plavo-beli dres, a iz nje vadi crveno-belu "uniformu" Atletik Bilbaa.

On je na 92 nastupa za Alaves dao 17 golova i 11 puta asistirao saigračima, a osim pomenutog četvrtog mesta, praktično na polovini španskog prvenstva, najveći uspeh tokom Ibaijevog boravka u klubu bio je plasman u finale Kupa kralja 2017. godine.

Radost osvajanja trofeja uskratili su im Lionel Mesi, Nejmar i Barselona, savladavši ih rezultatom 3:1.

Kao što je poznato, Atletik u svoje redove dovodi samo igrače baskijske nacionalnosti ili porekla, pa tako u januarskom prelaznom roku želi da iz inostranstva vrati Andera Ereru (Mančester junajted), Fernanda Ljorentea (Totenhem) i Havija Martineza (Bajern).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar