Видео: Магична љевица Партизановог брке!

Оних 12 асистенција против Албе ипак нису најбољи учинак Алекса Ренфроа у Еврокупу до сада.

Кошарка 11.01.2019 | 18:30
Видео: Магична љевица Партизановог брке!
Кошаркаши Партизана победили су у другом колу Топ 16 Еврокупа берлинску Албу, а један од јунака тријумфа био је искусни амерички плејмејкер Алекс Ренфро. Да све буде још интересантније постигао је само два поена, али је са 12 асистенција био прави мотор екипе која је у сваком смислу профитирала од његовог доласка у Београд.

Поред тих асистенција, Ренфро је имао и потезе који не могу да се забележе на класичан начин кроз статистику, поготово када је Алба у последњој четвртини “ударила” пресинг по целом терену и било је проблема са превођењем лопте.

Али, оно што је интерестантно, Ренфру тих 12 успешних додавања нису  најбољи учинак у каријеру у Еврокупу. Имао је и 13 асистенција у дресу Бајерна против турског Банвита у сезони 2015/16, а када је у питању Евролига, ишао је до бројке од девет док је играо за Баварце против Макабија у априлу 2015. године.

Када су у питању рекордери Еврокупа откако се он игра под окриљем компаније ЕКА, дакле од сезоне 2002/03, први је Омар Кук који је у дресу Будућности поделио 16 асистенција против Вентспилса у новембру 2014. године.

По 15 су имала тројица играча међу којима је и Марко Мариновић у сезони 2013/14 када је играо за крагујевачки Раднички против Нептунаса. До исте бројек дошли су Мајк Грин (тада играо за Париз Левалоа) иТревис Дајнер (Сасари).

И још један интерсантан податак да тиче се Партизанових странаца плејмејкера. Прошле сезоне је Најџел Вилијамс Гос у дуелу Еврокупа са Лиможом поделио 11 асистенција и то му је био најбољи учинак поменутом континенталном такмичењу. Вилијамс Гос је прошле сезоне имао велики утицај на игру Партизана, а и Ренфро већ после два меча показује колико добар плеј мења целу екипу на боље поготово што се ради од 32-годишњем играчу који има велико искуство играња у Европи.

Иначе, ове сезоне је и плејмејкер Црвене звезде Џо Регленд забележио 12 асистенција у утакмици Еврокупа са Галатасарајем у Истанбулу.



Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар