Video: Magična ljevica Partizanovog brke!

Onih 12 asistencija protiv Albe ipak nisu najbolji učinak Aleksa Renfroa u Evrokupu do sada.

Košarka 11.01.2019 | 18:30
Video: Magična ljevica Partizanovog brke!
Košarkaši Partizana pobedili su u drugom kolu Top 16 Evrokupa berlinsku Albu, a jedan od junaka trijumfa bio je iskusni američki plejmejker Aleks Renfro. Da sve bude još interesantnije postigao je samo dva poena, ali je sa 12 asistencija bio pravi motor ekipe koja je u svakom smislu profitirala od njegovog dolaska u Beograd.

Pored tih asistencija, Renfro je imao i poteze koji ne mogu da se zabeleže na klasičan način kroz statistiku, pogotovo kada je Alba u poslednjoj četvrtini “udarila” presing po celom terenu i bilo je problema sa prevođenjem lopte.

Ali, ono što je interestantno, Renfru tih 12 uspešnih dodavanja nisu  najbolji učinak u karijeru u Evrokupu. Imao je i 13 asistencija u dresu Bajerna protiv turskog Banvita u sezoni 2015/16, a kada je u pitanju Evroliga, išao je do brojke od devet dok je igrao za Bavarce protiv Makabija u aprilu 2015. godine.

Kada su u pitanju rekorderi Evrokupa otkako se on igra pod okriljem kompanije EKA, dakle od sezone 2002/03, prvi je Omar Kuk koji je u dresu Budućnosti podelio 16 asistencija protiv Ventspilsa u novembru 2014. godine.

Po 15 su imala trojica igrača među kojima je i Marko Marinović u sezoni 2013/14 kada je igrao za kragujevački Radnički protiv Neptunasa. Do iste brojek došli su Majk Grin (tada igrao za Pariz Levaloa) iTrevis Dajner (Sasari).

I još jedan intersantan podatak da tiče se Partizanovih stranaca plejmejkera. Prošle sezone je Najdžel Vilijams Gos u duelu Evrokupa sa Limožom podelio 11 asistencija i to mu je bio najbolji učinak pomenutom kontinentalnom takmičenju. Vilijams Gos je prošle sezone imao veliki uticaj na igru Partizana, a i Renfro već posle dva meča pokazuje koliko dobar plej menja celu ekipu na bolje pogotovo što se radi od 32-godišnjem igraču koji ima veliko iskustvo igranja u Evropi.

Inače, ove sezone je i plejmejker Crvene zvezde Džo Reglend zabeležio 12 asistencija u utakmici Evrokupa sa Galatasarajem u Istanbulu.



Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar