Азијски куп: Тајландов првенац након смјене Рајевца!

Шок терапија успела! Видећемо тек да ли ће се та одлука испоставити као мудра.  Јордан први дошао до нокаут фазе Азијског купа! Јорданци славили са 3:1 у другом колу и задржали максималан учинак!

Фудбал 10.01.2019 | 17:30
Азијски куп: Тајландов првенац након смјене Рајевца!
Срамотних 1:4 против Индије на старту АФЦ Азијског купа у мечу у коме Тајланд није ни наличио на екипуМилована Рајевца и очекивана смена селектора као епилог. Челници националнг савеза добили су бар краткотрајни ефекат, пошто су Ратни слонови у другом колу турнира савладали Бахреин са 1:0 и оживели шансе да се домогну осмине финала на континенталној смотри.

Једини гол на утакмици постигао је Чанатип Сонгкрасин, једини репрезентативац Тајланда који игра у иностранству (члан је јапанског Сапора) када је у 58. минуту волејом закуцао у противничку мрежу и обрадовао Сирисака Јодјатаија, коме се после смене Рајевца указала шанса да седне у селекторску фотељу.

Сада само остаје да се види да ли је ово била само последица шок терапије или ће Тајланд заиста урадити нешто у будућности. Са овом победом чини се да су му шансе да се домогне 16 најбољих у Азији сасвим добре, мада у последњем колу прве фазе игра са Уједињеним Арапским Емиратима, на папиру највквалитетнијом екипом Групе А. Опет, УАЕ су на старту такмичења играли само 1:1 са Бахреином и то тек након што се извукли захваљујући пеналу у 88. минуту.

Јордан први дошао до нокаут фазе Азијског купа! Јорданци славили са 3:1 у другом колу и задржали максималан учинак.

Репрезентација Јордана прва се пласирала у нокаут фазу Азијског купа у Уједињеним Арапским Емиратима! Популарни Витезови су у Ал Аину победили Сирију са 2:0 у другом колу Б групе и задржали максималан учинак.

Јорданци су били бољи тим, а практично су већ у првом полувремену решили питање победника. А могли су на крају да славе и убедљивије.

Било је додуше и неких комичних ситуација на овој утакмици, поготово када су Јорданци изводили слободан ударац у 16. минуту. Биће то морају још мало да вежбају овај сегмент за следеће мечеве.

Ипак, у 26. минуту фудбалер кипарског АПОЕЛ-а Муса ал Тамари је био највиши у скоку после корнера са леве стране и главом затресао мрежу.

Коначан резултат поставио је Тарек Хатаб два минута пре краја првог полувремена.

Упркос данашњем поразу, Сирија и даље има теоретске шансе за пласман у нокаут фазу, пошто даље иду по две првопласиране екипе из сваке групе, као и четири најбоља трећепласирана тима.

Група А, друго коло:

Бахреин – Тајланд 0:1 (0:0)
/Сонгкрасин 58/

Група Б, друго коло:

Четвртак

Јордан - Сирија 2:0 (2:0)
/Ал Тамари 26, Хатаб 43/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар