Azijski kup: Tajlandov prvenac nakon smjene Rajevca!

Šok terapija uspela! Videćemo tek da li će se ta odluka ispostaviti kao mudra.  Jordan prvi došao do nokaut faze Azijskog kupa! Jordanci slavili sa 3:1 u drugom kolu i zadržali maksimalan učinak!

Fudbal 10.01.2019 | 17:30
Azijski kup: Tajlandov prvenac nakon smjene Rajevca!
Sramotnih 1:4 protiv Indije na startu AFC Azijskog kupa u meču u kome Tajland nije ni naličio na ekipuMilovana Rajevca i očekivana smena selektora kao epilog. Čelnici nacionalng saveza dobili su bar kratkotrajni efekat, pošto su Ratni slonovi u drugom kolu turnira savladali Bahrein sa 1:0 i oživeli šanse da se domognu osmine finala na kontinentalnoj smotri.

Jedini gol na utakmici postigao je Čanatip Songkrasin, jedini reprezentativac Tajlanda koji igra u inostranstvu (član je japanskog Sapora) kada je u 58. minutu volejom zakucao u protivničku mrežu i obradovao Sirisaka Jodjataija, kome se posle smene Rajevca ukazala šansa da sedne u selektorsku fotelju.

Sada samo ostaje da se vidi da li je ovo bila samo posledica šok terapije ili će Tajland zaista uraditi nešto u budućnosti. Sa ovom pobedom čini se da su mu šanse da se domogne 16 najboljih u Aziji sasvim dobre, mada u poslednjem kolu prve faze igra sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na papiru najvkvalitetnijom ekipom Grupe A. Opet, UAE su na startu takmičenja igrali samo 1:1 sa Bahreinom i to tek nakon što se izvukli zahvaljujući penalu u 88. minutu.

Jordan prvi došao do nokaut faze Azijskog kupa! Jordanci slavili sa 3:1 u drugom kolu i zadržali maksimalan učinak.

Reprezentacija Jordana prva se plasirala u nokaut fazu Azijskog kupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima! Popularni Vitezovi su u Al Ainu pobedili Siriju sa 2:0 u drugom kolu B grupe i zadržali maksimalan učinak.

Jordanci su bili bolji tim, a praktično su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika. A mogli su na kraju da slave i ubedljivije.

Bilo je doduše i nekih komičnih situacija na ovoj utakmici, pogotovo kada su Jordanci izvodili slobodan udarac u 16. minutu. Biće to moraju još malo da vežbaju ovaj segment za sledeće mečeve.

Ipak, u 26. minutu fudbaler kiparskog APOEL-a Musa al Tamari je bio najviši u skoku posle kornera sa leve strane i glavom zatresao mrežu.

Konačan rezultat postavio je Tarek Hatab dva minuta pre kraja prvog poluvremena.

Uprkos današnjem porazu, Sirija i dalje ima teoretske šanse za plasman u nokaut fazu, pošto dalje idu po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Grupa A, drugo kolo:

Bahrein – Tajland 0:1 (0:0)
/Songkrasin 58/

Grupa B, drugo kolo:

Četvrtak

Jordan - Sirija 2:0 (2:0)
/Al Tamari 26, Hatab 43/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar