Прича: Павар - само још један у низу...

Бајерн не одустаје од провереног система куповине, до сада на "отимачину" потрошено 395. 000. 000 евра. . . !

Фудбал 12.01.2019 | 22:30
Прича: Павар - само још један у низу...
Бајерн можда не може (мада ће пре бити да не жели) да се такмичи са најбогатијим клубовима Европе, да се надмеће и размеће с лудим цифрама које су окупирале фудбал и одраз су модернизације најважније споредне ствари на свету, али зато му у Немачкој нема премца. И тако је већ деценијама. Практично од настанка Бундеслиге. 

Пре неколико година бавили смо се темом Бајернове "отимачине" од највећих ривала, подсетили како су Баварци дошли до неких својих највећих звезда кроз историју, попут Хенеса, Матеуса, Бремеа, Колера, Шола, Кана, Баслера, Елбера, Ефенберга...а озваничење куповине Бенжамана Павара из Штутгарта за 35.000.000 подстиче да премотамо последње године и израчунамо кога је све то и за колико новца Бајерн "ћапио" од конкуренције. 

"Много тога се променило последњих година на тржишту. Не морам да вам објашњавам шта се догађа у Енглеској", покушао је и донекле успео да оправда пословање Бајерна спортски директор Хасан Салихамиџић.  

Колико год то многе нервирало Бајерн је пронашао свој пут, не жели да преплаћује играче сумњивог квалитета, а како мора да опстане у европском крему, нема му друге него да удари на финансијски слабије од себе, ту из окружења. 

Ако може да послужи као "оправдање" није Бајерн покуповао баш све што ваља из Бундеслиге. Није, јер није желео да преплаћује, па су му тако измакли Де Брујне, Сане, Гундоган, Фирмино и Кеита, Обамејан, ево пре неколико дана Пулишић... У Шпанију су отишли Дембеле, Кедира, Озил. И ту се списак не завршава. Наравно, много је дужа листа оних талената који нису измакли баварској шапи.  

Од 2000. године клуб из Минхена од својих ривала пазарио је укупно 44 играча, што је близу 2,5 фудбалера по сезни, а за све њих платио је 395.000.000 евра! Јак аргумент за све бајерновце, јер како се онда може говорити о било каквој отимачини? Најчешће се Бајерну замерало што је слабио највећег ривала - Борусију из Дортмунда, одводећи јој Марија Гецеа, Матса Хумелса и Роберта Левандовског. Овог потоњег без обештећења... Заправо, та одвођења за џабе много су више "бола очи": Тим Боровски, Клаудио Пизаро, Ивица Олић, Себастијан Руди, па Леон Горецка прошлог лета.

Мада, болели су оне мање клубове и Нојер, Балак, Кимих, Клосе, Гомез, Лусио, Подолски, Манџукић...

"Нећемо никада платити 200.000.000 евра за играч Нико не вреди толико пара. И нећемо да учествујемо у том лудилу", понавља Ули Хенес из године у годину и наставља да пустоши немачке клубове. 

Исти тај Хенес пре неколико недеља најавио је реаволуцију, тоталну реформу у играчком кадру, а према првим назнакама, овога пута ће изгледа и кеса да се дреши. На то Бајерн нагони и великих шест бодова предности које Дортмунд има. Претходних недеља читали смо о Лукасу Ернандезу. Не крију у Минхену још једну мету - Хадсон Одои (18) из Челсија:

"Он је сјајан млади играч. Веома је креативан и брз. Нема сумње, желимо га", поручио је Брацо Салихамиџић пре неки дан. 

Према наводима британске штампе Бајернова прваа понуда износи 39.000.000 евра. 

Изгледа да немачки клубови бар за трен могу да одахну... Или ипак не? Јер како први човек Дортмунда Ханс Јоаким Вацке рече: "Ништа од Тима Вернера, већ се зна где ће он наставити каријеру".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар