Прича: Свјежа крв Партизана...!

Са Николом Јанковићем и Алексом Ренфроом Партизан је добио нову димензију у игри.

Кошарка 10.01.2019 | 22:20
Прича: Свјежа крв Партизана...!
Два центра са по два фаула у прва четири минута. У ватру против Албе одмах је морао Никола Јанковић. Пре тога је одиграо врло лоша три минута против Морнара. Али, игра од синоћ против тима из Берлина у Еврокупу - обећава. Прерано је за неке закључке, али можемо да констатујемо да црно-бели с њим у тиму имају потенцијал.

Почео је са офанзивним скоковима, и ту би могао много да допринесе у насавку сезоне. А пре свега, доприноси самим својим присуством. Шта би Тринкијери радио да није имао трећег центра у ротацији у ситуацији која се догодила с личним грешкама? Зато је и у најави пред Албу истакао да сваки тим мора да има три центра на располагању.

Вратимо се на учинак Јанковића. У Пиониру су се наизменично аплаузи за добре скокове и уздаси неверице због промашених зицера, посебно у првом полувремену. Донео је „месо“ у рекет Партизана, ради се о играчу који је играо у Турској и Шпанији па му ни Алба није баш деловала као непремостива препрека.

Додуше, сам признаје да је у појединим моментима могао одлучније да нападне кош.

„Офанзивни скок је моја игра, енергија је моја игра. Али, мислим да их нисам добро искористио јер сам имао две изгубљене лопте, могли смо боље да реализујемо. Нисмо претворили те скокове у поене. Било је и промашених зицера и изношења лопти вани. Пробао сам да играм и на ниском посту, где су ме удвојили, изгубио сам лопту. Морам да радим на томе да избацим лопту раније, да имамо нових 14 секунди. Имам то у глави“, каже Јанковић за МОЗЗАРТ Спорт.

А, ево шта кажу бројке о његовој партији у победи од 78:66.

Јанковић је на паркету провео 19 минута и за то време  је дао 11 поена и имао седам скокова, од чега су  четири била у нападу, а три у одбрани. Имао је једну изгубљену лопту, једном је изблокиран, а имао је и једну асистенцију. Проценат шута за два поена - 50% јер је погодио четири из осам покушаја. Са слободних бацања је гађао 3/5, а пошто му то никада није била јача страна, чак није ни лоше шутирао. Било је и добрих одбрана, али и малих кашњења у ротацији.

Када се све сабере и одузме, много ће значити у ротацији са Гагићем и Лендејлом. Посебно ако имамо у виду да му је ово тек друга утакмица у новом тиму после пар одрађених тренинга.

„Добро, то је жива игра. Данас се тако десило да сам добио мало више минута. То је одлука тренера и то поштујемо. Презадовољан сам победом и атмосфером. Што се тиче моје игре, не могу да будем незадовољан, али знам да могу да пружим још више и доста тога. Свеје ОК до сада и поред оних промашаја у првом полувремену. Касније сам ишао јаче ка кошу, са већом снагом и енергијом“, истиче Јанковић.

Чули смо и јуче од Вање Маринковића после утакмице како каже да са оваквом игром Партизан може у ТОП 8 Еврокупа. О томе размишља и Јанковић. Када победиш и осећаш се добро, амбиције расту.

„Врхунски су утисци. Две утакмице, две победе. Ова  - невероватна. Одбранили смо домаћи терен. То је јако важно у Еврокупу јер са неком победом на страни имамо шансу да прођемо даље“.

Долазак Јанковића у ротацију доприноси још неким померањима и реакцијама. Рецимо, Лендејл ће бити мотивисанији да покаже шта зна, па и одморнији, што се видело у завршници меча против Албе када је дао веома битне кошеве.

А, друго, Алекс Ренфро је добио играча са којим може да проба да развије пик ен рол игру. Њих двојица се врло добро познају иако нису играли заједно.

„Одлично ми делује, изванредан играч. Већ две године играм против њега. Прошле  године у Турској док је био у Галатасарају, па у Шпанији (Јанковић у Естудијантесу, Ренфро у Манреси, прим.аут). Јако га добро познајем, вехунски је момак. А о томе какав је играч не треба ни да говорим“.

Са њима двојицом Партизан свакако има две нове боце са кисеоником. Има ту доста проблема у игри, ствари које могу и морају да се исправе, али можемо да кажемо да су новогодишња појачања за сада допринела бољитку екипе.

Поготово може навијаче Партизана да радује чињеница да је тим Андрее Тринкијерија добио Морнар у мечу у ком је Ренфро дао 18 поена, а још више да је Партизан тукао Албу двоцифреном разликом, а да је Ренфродао само два поена. Међутим, имао је чак 12 асистенција. Видео је да га не иде у нападу и преоријентисао се на разигравање Лендејла, Јанковића, Сија, Маринковића... То је искуство на позицији плеја.

Победа над Албом је одлична за Партизан, али ће свака наредна утакмици борба на живот и смрт за црно-беле. Напоран рад им предстоји, много тога треба да се исправи (промашени зицери, тројке, пренос лопте и борба са пресингом, организација напада, смањење грешака и изгубљених лопти...), али са НиколомЈанковићем и Ренфроом црно-бели имају нову димензију, нови тон у игри.

А, ти тонови све више пријају ушима навијачима. У то смо синоћ могли да се уверимо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар