Три су пута за Пипиту...

Шта ће изабрати? Леонардо инсистира да се што пре одлучи!

Фудбал 12.01.2019 | 00:00
Три су пута за Пипиту...
Дани великих одлука су пред Гонзалом Игуаином.

Велика петља која се направила у четвороуглу Игуаин - Челси - Милан - Јувентус биће расплетена најкасније до 31. јануара, пошто је цео посао у узрочно-последичној спрези са евентуалним трансфером Алвара Морате, за кога се највише интересују Севиља и Атлетико, па чак и Росонери. Дакле, цела прича је доста замршена, али пред Гонзалом Игуаином су три врло јасна пута. Један води у Западни Лондон преко Милана, други преко Торина, док трећи доноси сценарио који би се Пипити најмање допао, а то је останак на Сан Сиру. 

Кренимо од последње могућности. 

Оно што је извесно јесте да ће се Игуаин укрцатио на воз за Ђенову са саиграчима из Милана, где ће играти куп утакмицу против Сампдорије, као и да ће бити у авиону за Геду, где Росонере очекује сусрет Суперкупа Италије са Јувентусом. После тога дефинитивно ће бити одређена његова даља будућност. Милански дневник Газета дело Спорт, потом и Спорт Медијасет тврде да се Пипити смучио живот у свлачионици посрнулог гиганта јер су, како се истиче, односи унутар исте поремећени лошим резултатима. Овог јутра пише се и о отвореном сукобу клупских директора Леонарда и Ивана Газидиса због трансфераХакана Чалханоглуа, где је Бразилац практично договорио све детаље трансфера у Лајпциг, док је нови члан највишег клупског тела стао на страну Ђенара Гатуза, који не жели да Турчин оде ове зиме.

Делом је и због тога Пипита жељан промене, иако је свестан да га на Стамфорд Бриџу једино жели тренерски тандем Маурицио Сари - Ђанфранко Зола. Опција останка у Милану делује најмање реално у овом тренутку, мада не би требало да буде изненађење иако се после 31. јануара ништа не буде променило.

Челси у овом тренутку није направио ниједан званични корак у склопу Игуаиновог трансфера, али присуство његовог брата и агента Николаса у Лондону јасно поручује да се иза брега спрема нешто велико.Саријева жеља да са Пипитом обнови успешну, вишегодишњу сарадњу из Наполија је велика, али прва жена Челсија Марина Грановскаја доста затеже. Повучени лошим искуствима са интернационалним голгетерима попут Фернанда Тореса, раније Андреја Шевченка и сада Алвара Морате натерао је директоре Челсија да више размишљају о Калуму Вилсону, мада се цена од 40.000.000 – 45.000.000 евра чини превеликом за нападача склоном озбиљним повредама.

Јувентус у целој причи само не жели да Челси узме Игуаина на нову позајмицу и то ће бити изречено током званичних преговора. Једина варијанта у којој би позајмица била могућа јесте да се Челси обавеже да ће на лето откупити Аргентинца и то по минималној цени од 36.000.000 евра. Истовремено, Јувентус не жели да изгуби пола новца од 18.000.000 евра, колико је Милан још летос платио за Игуаинову позајмицу до краја сезоне.

Зато постоје две варијанте. Да Милан препусти Игуаинову позајмицу Челсију и опцију откупа за 36.000.000 евра, што Јувентусу не смета, али да клуб са Сан Сира добије попуст од 18.000.000 евра за куповину Тјемуеа Бакајока. Милан је за Француза Челсију већ платио 5.000.000 евра на име позајмице летос, а с овим попустом Росонери би практично анулирали оно што су дали за Игуаина, док би Јувентус остао са поменутих 18.000.000. Милан би од Челсија тражио и Алвара Морату, јер ће остати без важног нападача и биће потребна замена за други део сезоне. Милан би због финансијских проблема могао само да узме Морату на позајмицу, прича се чак о варијанти на 18 месеци по цени од 5.000.000 евра, уз опцију откупа на 40.000.000 евра. Челси свакако жели да се реши Морате, има велико интересовање Севиље и Атлетика, који би направили нешто слично и ту би практично одлучила његова жеља да настави каријеру у домовини и граду где је рођен или у земљи где је највише показао као играч Јувентуса.

Друга варијанта је да Милан пусти Игуаина да се врати у Јувентус и да за половину од 18.000.000 евра добије попуст од 9.000.000 евра за младог Моиза Кеана. Јувентус би онда могао да узме и целих 55.000.000 евра за Игуаина, што би теоретски било и најбоље за Бјанконере. Али, Милан се највише пита. Росонери би и у том случају тражили Челсију Морату по истим условима.

У Милану позивају и Игуаина да се под хитно одлучи. На томе највише инсистира Леонардо, свестан да би свако врдање аргентинског нападача могло касније озбиљно да закомпликује даљи рад тима. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар