Tri su puta za Pipitu...

Šta će izabrati? Leonardo insistira da se što pre odluči!

Fudbal 12.01.2019 | 00:00
Tri su puta za Pipitu...
Dani velikih odluka su pred Gonzalom Iguainom.

Velika petlja koja se napravila u četvorouglu Iguain - Čelsi - Milan - Juventus biće raspletena najkasnije do 31. januara, pošto je ceo posao u uzročno-posledičnoj sprezi sa eventualnim transferom Alvara Morate, za koga se najviše interesuju Sevilja i Atletiko, pa čak i Rosoneri. Dakle, cela priča je dosta zamršena, ali pred Gonzalom Iguainom su tri vrlo jasna puta. Jedan vodi u Zapadni London preko Milana, drugi preko Torina, dok treći donosi scenario koji bi se Pipiti najmanje dopao, a to je ostanak na San Siru. 

Krenimo od poslednje mogućnosti. 

Ono što je izvesno jeste da će se Iguain ukrcatio na voz za Đenovu sa saigračima iz Milana, gde će igrati kup utakmicu protiv Sampdorije, kao i da će biti u avionu za Gedu, gde Rosonere očekuje susret Superkupa Italije sa Juventusom. Posle toga definitivno će biti određena njegova dalja budućnost. Milanski dnevnik Gazeta delo Sport, potom i Sport Medijaset tvrde da se Pipiti smučio život u svlačionici posrnulog giganta jer su, kako se ističe, odnosi unutar iste poremećeni lošim rezultatima. Ovog jutra piše se i o otvorenom sukobu klupskih direktora Leonarda i Ivana Gazidisa zbog transferaHakana Čalhanoglua, gde je Brazilac praktično dogovorio sve detalje transfera u Lajpcig, dok je novi član najvišeg klupskog tela stao na stranu Đenara Gatuza, koji ne želi da Turčin ode ove zime.

Delom je i zbog toga Pipita željan promene, iako je svestan da ga na Stamford Bridžu jedino želi trenerski tandem Mauricio Sari - Đanfranko Zola. Opcija ostanka u Milanu deluje najmanje realno u ovom trenutku, mada ne bi trebalo da bude iznenađenje iako se posle 31. januara ništa ne bude promenilo.

Čelsi u ovom trenutku nije napravio nijedan zvanični korak u sklopu Iguainovog transfera, ali prisustvo njegovog brata i agenta Nikolasa u Londonu jasno poručuje da se iza brega sprema nešto veliko.Sarijeva želja da sa Pipitom obnovi uspešnu, višegodišnju saradnju iz Napolija je velika, ali prva žena Čelsija Marina Granovskaja dosta zateže. Povučeni lošim iskustvima sa internacionalnim golgeterima poput Fernanda Toresa, ranije Andreja Ševčenka i sada Alvara Morate naterao je direktore Čelsija da više razmišljaju o Kalumu Vilsonu, mada se cena od 40.000.000 – 45.000.000 evra čini prevelikom za napadača sklonom ozbiljnim povredama.

Juventus u celoj priči samo ne želi da Čelsi uzme Iguaina na novu pozajmicu i to će biti izrečeno tokom zvaničnih pregovora. Jedina varijanta u kojoj bi pozajmica bila moguća jeste da se Čelsi obaveže da će na leto otkupiti Argentinca i to po minimalnoj ceni od 36.000.000 evra. Istovremeno, Juventus ne želi da izgubi pola novca od 18.000.000 evra, koliko je Milan još letos platio za Iguainovu pozajmicu do kraja sezone.

Zato postoje dve varijante. Da Milan prepusti Iguainovu pozajmicu Čelsiju i opciju otkupa za 36.000.000 evra, što Juventusu ne smeta, ali da klub sa San Sira dobije popust od 18.000.000 evra za kupovinu Tjemuea Bakajoka. Milan je za Francuza Čelsiju već platio 5.000.000 evra na ime pozajmice letos, a s ovim popustom Rosoneri bi praktično anulirali ono što su dali za Iguaina, dok bi Juventus ostao sa pomenutih 18.000.000. Milan bi od Čelsija tražio i Alvara Moratu, jer će ostati bez važnog napadača i biće potrebna zamena za drugi deo sezone. Milan bi zbog finansijskih problema mogao samo da uzme Moratu na pozajmicu, priča se čak o varijanti na 18 meseci po ceni od 5.000.000 evra, uz opciju otkupa na 40.000.000 evra. Čelsi svakako želi da se reši Morate, ima veliko interesovanje Sevilje i Atletika, koji bi napravili nešto slično i tu bi praktično odlučila njegova želja da nastavi karijeru u domovini i gradu gde je rođen ili u zemlji gde je najviše pokazao kao igrač Juventusa.

Druga varijanta je da Milan pusti Iguaina da se vrati u Juventus i da za polovinu od 18.000.000 evra dobije popust od 9.000.000 evra za mladog Moiza Keana. Juventus bi onda mogao da uzme i celih 55.000.000 evra za Iguaina, što bi teoretski bilo i najbolje za Bjankonere. Ali, Milan se najviše pita. Rosoneri bi i u tom slučaju tražili Čelsiju Moratu po istim uslovima.

U Milanu pozivaju i Iguaina da se pod hitno odluči. Na tome najviše insistira Leonardo, svestan da bi svako vrdanje argentinskog napadača moglo kasnije ozbiljno da zakomplikuje dalji rad tima. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar