БиХ може добити статус кандидата

“Треба нам више инвестиција, више међународних економских активности, ефикасније правосуђе и много више резултата него до сад у борби против корупције, сматра Црнадак.

Босна и Херцеговина 10.01.2019 | 16:36
БиХ може добити статус кандидата
Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак током новогодишњег пријема за новинаре осврнуо се на дешавања у претходној години, а говорио је и о плановима за 2019.годину. 

Црнадак је поручио да вјерује да ће Босна и Херцеговина у овој години добити кандидатски статус за улазак у Европску унију.

“Званичан кандидатски статус БиХ није нешто што треба ни политичким партијама или нека врста формалног захтјева или циља то је важно због великих привилегија и садржајнијег приступа фондовима и може да донесе огромне бенефите за све људе у Босни и Херцеговини”, истиче министар иностраних послова БиХ.

Да би Босна и Херцеговина показала да брине  о својим грађанима, потребно је зауставити одлазак становништва али и радити на побољшању економског стања у држави.

“Треба нам више инвестиција, више међународних економских активности, ефикасније правосуђе и много више резултата него до сад у борби против корупције, сматра Црнадак.

Црнадак истиче да је 2018. годину обиљежило неријешено убиство Давида Драгичевића али и октобарски избори. Потребно је ријешити случај убиства али и промијенити изборни закон Српске. Ако се ништа не промијени, то ће бити још један доказ да овдје нема правне државе. 

“Постоје у другим градовима и државама али немате нигдје да 10 мјесеци хиљаде људи се окупља и указује на везу појединих државних институција са случајем и што још увијек нема никаквог одговора на то посебно је било драматично и лоше по углед свих нас који живимо овдје оно што су биле слике од 25. децембра када је полиција ничим изазвана без икаквог разлога ујутру се појавила на улицама Бањалуке и почела да туче народ, закључује Црнадак.

Црнадак је поручио да је за мир породице, цијелог друштва и слику озбиљног система у међународним круговима, од огромне важности да се случај убиства Давида Драгичевића што прије ријеши.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Нови

10.01.2019 15:40

Мислим да си требао нешто проговорити о спољној политици БиХ и ономе што ти је у опису послова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Или

10.01.2019 15:52

Одакле се сада овај појави

Name

ре или

10.01.2019 17:03

Пази,он је говорио о плановима за 2019 г.!!! Дасо. истекло ти је вријеме,али Ти се не растаје.Јасно све.

Name

007

10.01.2019 15:41

Не може се на две столице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Книн74

10.01.2019 15:43

Сад це доста тога бити условљено рјесавањем слуцај Драгицевиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.01.2019 23:11

Како се ви у БиХ понасате ја незнам да има и једна будала на свијету да са вама хоце прицати о инвестирању или нецему озбиљнијем. Ја незнам како вас није стид отици у неку нормалну земљу и тамо се представљати као неки политицари,али ви да имате стид имали би и образ хајд здраво

ОДГОВОРИТЕ