BiH može dobiti status kandidata

“Treba nam više investicija, više međunarodnih ekonomskih aktivnosti, efikasnije pravosuđe i mnogo više rezultata nego do sad u borbi protiv korupcije, smatra Crnadak.

Bosna i Hercegovina 10.01.2019 | 16:36
BiH može dobiti status kandidata
Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak tokom novogodišnjeg prijema za novinare osvrnuo se na dešavanja u prethodnoj godini, a govorio je i o planovima za 2019.godinu. 

Crnadak je poručio da vjeruje da će Bosna i Hercegovina u ovoj godini dobiti kandidatski status za ulazak u Evropsku uniju.

“Zvaničan kandidatski status BiH nije nešto što treba ni političkim partijama ili neka vrsta formalnog zahtjeva ili cilja to je važno zbog velikih privilegija i sadržajnijeg pristupa fondovima i može da donese ogromne benefite za sve ljude u Bosni i Hercegovini”, ističe ministar inostranih poslova BiH.

Da bi Bosna i Hercegovina pokazala da brine  o svojim građanima, potrebno je zaustaviti odlazak stanovništva ali i raditi na poboljšanju ekonomskog stanja u državi.

“Treba nam više investicija, više međunarodnih ekonomskih aktivnosti, efikasnije pravosuđe i mnogo više rezultata nego do sad u borbi protiv korupcije, smatra Crnadak.

Crnadak ističe da je 2018. godinu obilježilo neriješeno ubistvo Davida Dragičevića ali i oktobarski izbori. Potrebno je riješiti slučaj ubistva ali i promijeniti izborni zakon Srpske. Ako se ništa ne promijeni, to će biti još jedan dokaz da ovdje nema pravne države. 

“Postoje u drugim gradovima i državama ali nemate nigdje da 10 mjeseci hiljade ljudi se okuplja i ukazuje na vezu pojedinih državnih institucija sa slučajem i što još uvijek nema nikakvog odgovora na to posebno je bilo dramatično i loše po ugled svih nas koji živimo ovdje ono što su bile slike od 25. decembra kada je policija ničim izazvana bez ikakvog razloga ujutru se pojavila na ulicama Banjaluke i počela da tuče narod, zaključuje Crnadak.

Crnadak je poručio da je za mir porodice, cijelog društva i sliku ozbiljnog sistema u međunarodnim krugovima, od ogromne važnosti da se slučaj ubistva Davida Dragičevića što prije riješi.BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Novi

10.01.2019 16:40

Mislim da si trebao nešto progovoriti o spoljnoj politici BiH i onome što ti je u opisu poslova.

ODGOVORITE
Name

Ili

10.01.2019 16:52

Odakle se sada ovaj pojavi

Name

re ili

10.01.2019 18:03

Pazi,on je govorio o planovima za 2019 g.!!! Daso. isteklo ti je vrijeme,ali Ti se ne rastaje.Jasno sve.

Name

007

10.01.2019 16:41

Ne može se na dve stolice.

ODGOVORITE
Name

Knin74

10.01.2019 16:43

Sad ce dosta toga biti uslovljeno rjesavanjem slucaj Dragicevic.

ODGOVORITE
Name

Ja

11.01.2019 00:11

Kako se vi u BiH ponasate ja neznam da ima i jedna budala na svijetu da sa vama hoce pricati o investiranju ili necemu ozbiljnijem. Ja neznam kako vas nije stid otici u neku normalnu zemlju i tamo se predstavljati kao neki politicari,ali vi da imate stid imali bi i obraz hajd zdravo

ODGOVORITE