Јокан: Нису ми понудили да будем селектор Србије!

Пратим шта се пише по порталима и новинама. . . Такође, имам жељу да радим свакодневни посао док сам млад, поручио најтраженији српски стручњак.

Фудбал 11.01.2019 | 23:46
Јокан: Нису ми понудили да будем селектор Србије!
Србија има селектора. Са Младеном Крстајићем, како ствари стоје, Орлови ће започети нови циклус квалификација за Европски шампионат, али није никаква тајна да је јавност тиме незадовољна. Иста та јавност, кроз чаршијске приче, радо диже обе руке за Славишу Јокановића. Тренутно најтраженији и најпопуларнији српски стручњак у иностранству, међутим, тврди да је премлад за посао селектора. 

У краћем разговору за Српски телеграф, човек који је увео Вотфорд и Фулам у Премијер лигу, поручио је следеће на тему евентуалног преузимања националног тима:

"Пратим шта се пише по порталима и новинама, али Србија има селектора. Ја, такође, имам жељу да радим свакодневни посао док сам млад. Ако неко није био задовољан после Мундијала, тада је био тренутак да се нешто мења", јасно је поручио Јокановић, додавши: "Познајем људе који воде Савез. Нико од њих није ми понудио посао. Овде код нас је све црно или бело, лепо или ружно. Једна утакмица је као живот или смрт, а она ништа не мења. За успех је потребан дугорочан рад, екипа која је спремна да издржи много тога". 

Када је у питању наша квалификациона група Јокановић каже да су Украјинци и Португалци фаворити...

"Да, али они нису супериорни у односу на нас. Јесте, Португал је првак Европе, ипак, има квалитета и у нашој екипи. Треба веровати и што да не - да одемо као први из групе на Европско првенство. Имамо и ту Лигу нација као резервну варијанту, показали смо континуитет у том такмичењу".

О капацитетима с којима располажемо, пре свега нападачким, Јокан је казао:

"Митровић је константан, појавио се сада и Јовић, који је изузетан, млад играч. Очекујем за пет-шест година да Србија има групу момака који могу да направе сјајне резултате. Митар би ту био као неки предводник. Ти момци знају како се освајају турнири у млађим категоријама, неки су већ у Русији осетили велико такмичење. За неколико година то ће бити велика предност". 

За крај коментар о намерама да Србија организује неко од великих репрезентативних такмичења - Мундијал или ЕП...

"Не бих да звучим негативно, али то ми делује као шала. Био би то велики успех државе. Волео бих да грешим, јер би то била велика ствар за нашу земљу и фудбал", закључио је разговор за Српски телеграф Славиша Јокановић. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар