Jokan: Nisu mi ponudili da budem selektor Srbije!

Pratim šta se piše po portalima i novinama. . . Takođe, imam želju da radim svakodnevni posao dok sam mlad, poručio najtraženiji srpski stručnjak.

Fudbal 11.01.2019 | 23:46
Jokan: Nisu mi ponudili da budem selektor Srbije!
Srbija ima selektora. Sa Mladenom Krstajićem, kako stvari stoje, Orlovi će započeti novi ciklus kvalifikacija za Evropski šampionat, ali nije nikakva tajna da je javnost time nezadovoljna. Ista ta javnost, kroz čaršijske priče, rado diže obe ruke za Slavišu Jokanovića. Trenutno najtraženiji i najpopularniji srpski stručnjak u inostranstvu, međutim, tvrdi da je premlad za posao selektora. 

U kraćem razgovoru za Srpski telegraf, čovek koji je uveo Votford i Fulam u Premijer ligu, poručio je sledeće na temu eventualnog preuzimanja nacionalnog tima:

"Pratim šta se piše po portalima i novinama, ali Srbija ima selektora. Ja, takođe, imam želju da radim svakodnevni posao dok sam mlad. Ako neko nije bio zadovoljan posle Mundijala, tada je bio trenutak da se nešto menja", jasno je poručio Jokanović, dodavši: "Poznajem ljude koji vode Savez. Niko od njih nije mi ponudio posao. Ovde kod nas je sve crno ili belo, lepo ili ružno. Jedna utakmica je kao život ili smrt, a ona ništa ne menja. Za uspeh je potreban dugoročan rad, ekipa koja je spremna da izdrži mnogo toga". 

Kada je u pitanju naša kvalifikaciona grupa Jokanović kaže da su Ukrajinci i Portugalci favoriti...

"Da, ali oni nisu superiorni u odnosu na nas. Jeste, Portugal je prvak Evrope, ipak, ima kvaliteta i u našoj ekipi. Treba verovati i što da ne - da odemo kao prvi iz grupe na Evropsko prvenstvo. Imamo i tu Ligu nacija kao rezervnu varijantu, pokazali smo kontinuitet u tom takmičenju".

O kapacitetima s kojima raspolažemo, pre svega napadačkim, Jokan je kazao:

"Mitrović je konstantan, pojavio se sada i Jović, koji je izuzetan, mlad igrač. Očekujem za pet-šest godina da Srbija ima grupu momaka koji mogu da naprave sjajne rezultate. Mitar bi tu bio kao neki predvodnik. Ti momci znaju kako se osvajaju turniri u mlađim kategorijama, neki su već u Rusiji osetili veliko takmičenje. Za nekoliko godina to će biti velika prednost". 

Za kraj komentar o namerama da Srbija organizuje neko od velikih reprezentativnih takmičenja - Mundijal ili EP...

"Ne bih da zvučim negativno, ali to mi deluje kao šala. Bio bi to veliki uspeh države. Voleo bih da grešim, jer bi to bila velika stvar za našu zemlju i fudbal", zaključio je razgovor za Srpski telegraf Slaviša Jokanović. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar