Дат је завјет да РК Партизан мора да постоји!

Рукометни клуб Партизан пригодним коктелом обележио јубилеј и уручио признања људима који су међу најзаслужнијима за трофејну историју клуба.

Остали спортови 11.01.2019 | 13:45
Дат је завјет да РК Партизан мора да постоји!
Рукометни клуб Партизан је прошле године прославио седам деценија од оснивања. То је био повод да се у "Клубу спортиста" на стадиону у Хумској улици доделе признања људима који су били међу најзаслужнијима што црно-бели у богатој ризници трофеја имају девет пехара првака државе и 11 за тријумфа у националном купу.

Присутним легендама клуба, људима који су писали историју Партизана, обратили су се актуелни председник Жељко Перкунић и спортски директор Александар Благојевић.

"Ви сте праве легенде Партизана и ви сте заслужни за све трофеје", рекао је на почетку говора Перкунић.

"Хтео бих да вам пожелим срећу, вама као и нашем Партизану. На челу клуба сам око годину дана и за то време смо вратили део дугова, направили добру атмосферу, оформили тим... Прошле године смо се борили за титулу и она нам је за мало измакла. Сада је циљ корак даље, а главни је да се Партизан пласира у СЕХА лигу", рекао је први човек "парног ваљка" и захвалио се директору Благојевићу: "Сале, хвала! Велика је част бити председник Партизана."

РК Партизан доделио је признања председницима који су били на челу клуба у најзначајнијим моментима славне историје - Момчилу Мандићу, Небојши Михалчићу, Банету Јовановићу, Милошу Филиповићу, Велимиру Марјановићу, Младену Симиџији и породици Ранковић у част Драгана Ранковића. 

Признања су уручена и трофејним тренерима, с тим што су многи због обавеза били спречени да дођу. Награђени су Саша Бошковић, Јовица Елезовић, Александар Брковић, Зоран Куртеш, Вук Рогановић, Петар Лазаревић… 

"Чињеница је да Партизан постоји доста дуго. Постоје многи људи који су своја имена уградили у историју клуба. Било је немогуће окупити све, ми смо пробали да окупимо појединце који су међу најзаслужнијима за богату ризницу трофеја. Завет је да Партизан мора да постоји, а ми ћемо све учинити да тако буде", рекао је спортски директор Благојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар