Фулам одбио понуду од 55 милиона евра за Митровића!

Фудбалски клуб Фулам, одбио је велику понуду за најбољег нападача екипе, српског репрезентативца, Александра Митровића.  Фулам одбио луду понуду за Митра! Кинези наводно на сто ставили 55. 000. 000 евра. . . !

Фудбал 12.01.2019 | 10:00
Фулам одбио понуду од 55 милиона евра за Митровића!
Фуламу је понуду за српског нападача од 55 милиона евра послао највећи и најбогатији кинески клуб Гуангџоу Евергранде, преноси британски "Сун".

Како наводе медији, ово је био тек први налет Кинеза да дођу до Митровића и неће се зауставити после прве одбијене понуде.

Није откривено колико тим са Крејвен Котиџа жели за Митровића ни да ли постоји цифра за коју би га продали, али се свакако очекују нове понуде из Кине.

Митровић је прошле сезоне био један од главних "криваца" за пласман Фулама у Премијер лигу, а ове сезоне у том такмичењу на 21 мечу има осам погодака и две асистенције.

Александар Митровић има сјајну годину иза себе и, ако тако настави, сигурно ће ускоро Фулам заменити неким познатијим и богатијим клубом. Сигурно и да у Лондону имају у плану да добро зараде на српском репрезентативцу ког су Њукаслу платили 25.000.000 евра.

Али, не још...

По писању британског таблоида "Сан", Фулам је одбио да прода Митровића кинеском Гвангџоу Еверградеу овог јануара за више него дупло већу суму од оне коју је платио за њега.

Наводно, Енглези су одбили пунуду која је гласила 55.000.000 евра!

Разлог - борба за опстанак.

У Фуламу имају велика очекивања од нашег нападача, који би головима требало да помогне тиму у борби за премијерлигашки статус и наредне сезоне. Клуб са "Крејвен котиџа" тренутно је на претпоследњем месту табеле са свега 14 бодова из 21 утакмице, четири мање од безбедне зоне.

Митровић је ове сезоне постигао осам голова, а по доласку у клуб прошле зиме био је један од најзаслужнијих што је екипа коју је тада водио Славиша Јокановић изборила пласман у Премијер лигу.

У дану када је један од најбољих српских нападача Александар Пријовић званично напустио европски фудбал и за велики новац поклонио верност Ал Итихаду из Саудијске Арабије, британски таблоид Сан доноси вест да би сличним путем могао и Александар Митровић, тренутно први шпиц репрезнетације Србије! 

Енглези наводе да је за нападача Фулама озбиљно загризао најбогатији кинески клуб - Гуангџоу Еверграде, те да су газде клуба са Крејвен котиџа прву понуду одбиле. А ради се о суми од невероватних 50.000.000 фунти, илити 55.000.000 евра! 

Сан пише како Фулам очајнички жели да задржи свог најбољег играча, планира чак и озбиљна појачања како би се спасао испадања у Чемпионшип, али у исто време подсећа да је Митар врло могуће узнемирен и уздрман одласком свог земљака Славише Јокановића са клупе и да да је питање како ће се поставити по овом питању. Оно што иде наруку Фуламу јесу године нашег голгетера, који сасвим сигурно жели да се идаље доказује на највишем нивоу, али с друге стране су заиста сулуди кинески милиони и такође реална могућност повратка у Чемпиошип. Што Митровић сасвим сигурно жели по сваку цену да избегне. Опет, узимајући у обзир његове овосезонске партије у елити, није тешко претпоставити да Србин не би имао велики проблем да пронађе нови клуб у Премијер лиги, чак и у случају Фуламовог испадања... 

Уколико се испостави да је је информација листа Сан заиста тачна, у наредним данима можемо очекивати и појачану понуду. Тако је бар до сада било са Кинезима - нападају док не добију оно што желе. Односно док их сам играч не одбије.  

Александар Митровић ове сезоне одиграо је 21 меч у Премијер лиги, постигао је осам голова и два пута асистирао.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар