Fulam odbio ponudu od 55 miliona evra za Mitrovića!

Fudbalski klub Fulam, odbio je veliku ponudu za najboljeg napadača ekipe, srpskog reprezentativca, Aleksandra Mitrovića.  Fulam odbio ludu ponudu za Mitra! Kinezi navodno na sto stavili 55. 000. 000 evra. . . !

Fudbal 12.01.2019 | 10:00
Fulam odbio ponudu od 55 miliona evra za Mitrovića!
Fulamu je ponudu za srpskog napadača od 55 miliona evra poslao najveći i najbogatiji kineski klub Guangdžou Evergrande, prenosi britanski "Sun".

Kako navode mediji, ovo je bio tek prvi nalet Kineza da dođu do Mitrovića i neće se zaustaviti posle prve odbijene ponude.

Nije otkriveno koliko tim sa Krejven Kotidža želi za Mitrovića ni da li postoji cifra za koju bi ga prodali, ali se svakako očekuju nove ponude iz Kine.

Mitrović je prošle sezone bio jedan od glavnih "krivaca" za plasman Fulama u Premijer ligu, a ove sezone u tom takmičenju na 21 meču ima osam pogodaka i dve asistencije.

Aleksandar Mitrović ima sjajnu godinu iza sebe i, ako tako nastavi, sigurno će uskoro Fulam zameniti nekim poznatijim i bogatijim klubom. Sigurno i da u Londonu imaju u planu da dobro zarade na srpskom reprezentativcu kog su Njukaslu platili 25.000.000 evra.

Ali, ne još...

Po pisanju britanskog tabloida "San", Fulam je odbio da proda Mitrovića kineskom Gvangdžou Evergradeu ovog januara za više nego duplo veću sumu od one koju je platio za njega.

Navodno, Englezi su odbili punudu koja je glasila 55.000.000 evra!

Razlog - borba za opstanak.

U Fulamu imaju velika očekivanja od našeg napadača, koji bi golovima trebalo da pomogne timu u borbi za premijerligaški status i naredne sezone. Klub sa "Krejven kotidža" trenutno je na pretposlednjem mestu tabele sa svega 14 bodova iz 21 utakmice, četiri manje od bezbedne zone.

Mitrović je ove sezone postigao osam golova, a po dolasku u klub prošle zime bio je jedan od najzaslužnijih što je ekipa koju je tada vodio Slaviša Jokanović izborila plasman u Premijer ligu.

U danu kada je jedan od najboljih srpskih napadača Aleksandar Prijović zvanično napustio evropski fudbal i za veliki novac poklonio vernost Al Itihadu iz Saudijske Arabije, britanski tabloid San donosi vest da bi sličnim putem mogao i Aleksandar Mitrović, trenutno prvi špic repreznetacije Srbije! 

Englezi navode da je za napadača Fulama ozbiljno zagrizao najbogatiji kineski klub - Guangdžou Evergrade, te da su gazde kluba sa Krejven kotidža prvu ponudu odbile. A radi se o sumi od neverovatnih 50.000.000 funti, iliti 55.000.000 evra! 

San piše kako Fulam očajnički želi da zadrži svog najboljeg igrača, planira čak i ozbiljna pojačanja kako bi se spasao ispadanja u Čempionšip, ali u isto vreme podseća da je Mitar vrlo moguće uznemiren i uzdrman odlaskom svog zemljaka Slaviše Jokanovića sa klupe i da da je pitanje kako će se postaviti po ovom pitanju. Ono što ide naruku Fulamu jesu godine našeg golgetera, koji sasvim sigurno želi da se idalje dokazuje na najvišem nivou, ali s druge strane su zaista suludi kineski milioni i takođe realna mogućnost povratka u Čempiošip. Što Mitrović sasvim sigurno želi po svaku cenu da izbegne. Opet, uzimajući u obzir njegove ovosezonske partije u eliti, nije teško pretpostaviti da Srbin ne bi imao veliki problem da pronađe novi klub u Premijer ligi, čak i u slučaju Fulamovog ispadanja... 

Ukoliko se ispostavi da je je informacija lista San zaista tačna, u narednim danima možemo očekivati i pojačanu ponudu. Tako je bar do sada bilo sa Kinezima - napadaju dok ne dobiju ono što žele. Odnosno dok ih sam igrač ne odbije.  

Aleksandar Mitrović ove sezone odigrao je 21 meč u Premijer ligi, postigao je osam golova i dva puta asistirao.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar