Јунајтед исплатио Мурињу 16.500.000!

Португалац не жури с повратком! Манчестер јунајтед платио је на руке Жозеу Мурињу 16. 500. 000 евра чим га је отпустио, преносе медији у Великој Британији.  Срећна Нова година, Жозе! Од Јунајтеда на поклон 16. 500. 000! Наплаћено!

Фудбал 12.01.2019 | 09:00
Јунајтед исплатио Мурињу 16.500.000!
Медији су спекулисали да ли је Јунајтед измирио све обавезе према Португалцу и према писању Мурињо је слободан да преузме другу екипу.

"Не постоји никакав проблем са уговор Жозеа Муриња са Манчестер јунајтедом. Жозе је спреман да преузме неки други посао истог тренутка, али не жури нигде. Опуштен је и спреман да чека до краја сезоне уколико је потребно", рекао је извор близак Мурињу, а преноси "Даилy Маил".

Португалац је чело "црвених ђавола" напустио средином децембра због очајних резултата на старту сезоне.

Муриња већ траже многи европски, али и светски клубови, међутим питање је да ли задовољавају његове апетите.

Испрва се причало о чак 24.000.000 фунти илити ти 26.500.000 евра. Финансијска надокнада на коју се Манчестер јунајтед обавезао да исплати Жозеу Мурињу у случају отказа. Међутим, Мурињо и његов менаџер Жорж Мендеш били су “скромни”. Овог пута присталис у на значајан уступак, па су према сазнањима Дејли Мејла  прихватили да оду за “тричавих” 15.000.000 фунти, односно око 16.500.000 евра!

С тим да је Јунајтед наравно морао одмах да исплати целокупну суму, па је Посебни подмирен уочи новогодишњих празника. Нема лепшег поклона.

А зашто је ово још битно? Зато што то значи да је Мурињо слободан да без било каквих стега преговара са потенцијалним послодавцима. Последњих дана помињу се Реал Мадрид и Бенфика, два клуба у великим резултатским кризама. Ипак, Дејли Мејл из неименованих извора блиских Португалцу сазнаје и да се он не жури превише, односно да не би имао ништа против да сачека крај сезоне ако не налети нека од понуда које се не одбијају.

Реал свакако спада у такве, Сантјаго Солари нема подршку у јавности, јасно је да би навијачи радије видели неко звучније име на стадиону “Сантјаго Бернабеу”, мада Мурињо тамо није био баш омиљен као рецимоКарло Анчелоти, да не помињемо Зинедина Зидана. Ипак, у недостатку бољих решење сасвим је могуће да ће Флорентино Перез окренути добро познати број. Острвски таблоиди спекулишу да је Мурињо преко посредника већ најавио да ће у случају понуде тражити и огроман буџет за појачана.

За сада ипак нема ту ватре. Није у Реаловом маниру да мења двојицу тренера по сезони. Да је Жозе био слободан кад је одлаизо Ђулен Лопетеги још и некако. Овако… Врло је вероватно да ћемо током јануарског Азијског купа Муриња гледати као стручног консултанта катарске беИН Спортс телевизије.

ФОТО: Реутерс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар