Junajted isplatio Murinju 16.500.000!

Portugalac ne žuri s povratkom! Mančester junajted platio je na ruke Žozeu Murinju 16. 500. 000 evra čim ga je otpustio, prenose mediji u Velikoj Britaniji.  Srećna Nova godina, Žoze! Od Junajteda na poklon 16. 500. 000! Naplaćeno!

Fudbal 12.01.2019 | 09:00
Junajted isplatio Murinju 16.500.000!
Mediji su spekulisali da li je Junajted izmirio sve obaveze prema Portugalcu i prema pisanju Murinjo je slobodan da preuzme drugu ekipu.

"Ne postoji nikakav problem sa ugovor Žozea Murinja sa Mančester junajtedom. Žoze je spreman da preuzme neki drugi posao istog trenutka, ali ne žuri nigde. Opušten je i spreman da čeka do kraja sezone ukoliko je potrebno", rekao je izvor blizak Murinju, a prenosi "Daily Mail".

Portugalac je čelo "crvenih đavola" napustio sredinom decembra zbog očajnih rezultata na startu sezone.

Murinja već traže mnogi evropski, ali i svetski klubovi, međutim pitanje je da li zadovoljavaju njegove apetite.

Isprva se pričalo o čak 24.000.000 funti iliti ti 26.500.000 evra. Finansijska nadoknada na koju se Mančester junajted obavezao da isplati Žozeu Murinju u slučaju otkaza. Međutim, Murinjo i njegov menadžer Žorž Mendeš bili su “skromni”. Ovog puta pristalis u na značajan ustupak, pa su prema saznanjima Dejli Mejla  prihvatili da odu za “tričavih” 15.000.000 funti, odnosno oko 16.500.000 evra!

S tim da je Junajted naravno morao odmah da isplati celokupnu sumu, pa je Posebni podmiren uoči novogodišnjih praznika. Nema lepšeg poklona.

A zašto je ovo još bitno? Zato što to znači da je Murinjo slobodan da bez bilo kakvih stega pregovara sa potencijalnim poslodavcima. Poslednjih dana pominju se Real Madrid i Benfika, dva kluba u velikim rezultatskim krizama. Ipak, Dejli Mejl iz neimenovanih izvora bliskih Portugalcu saznaje i da se on ne žuri previše, odnosno da ne bi imao ništa protiv da sačeka kraj sezone ako ne naleti neka od ponuda koje se ne odbijaju.

Real svakako spada u takve, Santjago Solari nema podršku u javnosti, jasno je da bi navijači radije videli neko zvučnije ime na stadionu “Santjago Bernabeu”, mada Murinjo tamo nije bio baš omiljen kao recimoKarlo Ančeloti, da ne pominjemo Zinedina Zidana. Ipak, u nedostatku boljih rešenje sasvim je moguće da će Florentino Perez okrenuti dobro poznati broj. Ostrvski tabloidi spekulišu da je Murinjo preko posrednika već najavio da će u slučaju ponude tražiti i ogroman budžet za pojačana.

Za sada ipak nema tu vatre. Nije u Realovom maniru da menja dvojicu trenera po sezoni. Da je Žoze bio slobodan kad je odlaizo Đulen Lopetegi još i nekako. Ovako… Vrlo je verovatno da ćemo tokom januarskog Azijskog kupa Murinja gledati kao stručnog konsultanta katarske beIN Sports televizije.

FOTO: Reuters

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar